Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

 
Με 45 Audi A8 και μάλιστα στην έκδοση Long θα μετακινούνται τους επόμενους μήνες τα μέλη της Ελληνικής Προεδρίας που συνεδριάζουν σήμερα στο Ζάππειο. Πρόκειται για την ναυαρχίδα της γερμανικής μάρκας η οποία προσφέρει πολυτέλεια, άνεση και πάνω από όλα ασφάλεια. Τα συγκεκριμένα ολοκαίνουργια Α8 quattro tiptronic Long εφοδιάζονται με κινητήρα 3.0 λίτρων diesel ο οποίος αποδίδει 258 ίππους και η αρχική τους τιμή ξεκινά από τα 122.800 ευρώ ενώ υπάρχουν και εκδόσεις βενζίνης με κινητήρα 6.2 λίτρων W16 (και τιμή 227.250 ευρώ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Αudi A8 Long παρατεταγμένα μπροστά στο Ζάππειο…

Να σημειώσουμε ότι ο στόλος των αυτοκινήτων αυτών είναι καθαρά χορηγία της Kosmocar, δηλαδή της ελληνικής εισαγωγικής εταιρείας των Audi και θα καλύψουν ανάγκες για έξι μήνες. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω εταιρεία ανταποκρίνεται σε κάλεσμα της Ελληνικής Προεδρίας, καθώς το 2003 είχε διαθέσει στόλο 100 αυτοκινήτων (και πάλι Α8) για να καλυφτούν αντίστοιχες ανάγκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό παίζει ρόλο…
Μιλώντας αποκλειστικά στο zougla.gr ο επικεφαλής της μάρκας Audi στην Ελλάδα, Δημήτρης Καβούρης, εξήγησε τους λόγους που πραγματοποιήθηκε η χορηγία: «Υπήρξε μία πρόταση από την Ελληνική Προεδρία και ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα. H Kosmocar είμαι μία αμιγώς ελληνική εταιρεία και η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό μας ενδιαφέρει. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφασίσαμε να παραχωρήσουμε τον στόλο με τα 45 Audi Α8».  Να σημειώσουμε ότι οι ανάγκες της Ελληνικής Προεδρίας καλύφτηκαν όπως είχαν προαναγγελθεί. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα διαθέτουν τον μέγιστο δυνατό εξοπλισμό ενώ μεταξύ αυτών υπάρχουν και θωρακισμένα προκειμένου η μεταφορά των πολύ σημαντικών προσκεκλημένων να γίνεται με απόλυτη ασφάλεια.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τους Στήβεν Σίρτη (δεξιά, γενικός διευθυντής Kosmocar ) και Δημήτρη Καβούρη (επικεφαλής Audi)

Και… θωρακισμένα
Όσον αφορά τα μοντέλα με την επιπλέον ασφάλεια, η πλήρης θωράκιση της καμπίνας επιβατών από ατσάλι, γυαλί και ειδικές ίνες δε διακρίνεται οπτικά. Το Audi A8 Security (έτσι ονομάζονται οι θωρακισμένες εκδόσεις) παράγεται μέσω μίας ιδιαίτερα πολύπλοκης διαδικασίας κατασκευής σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου παρέχοντας ένα ασύγκριτο επίπεδο ασφάλειας κατηγορίας VR7. Αν και θωρακισμένο το A8 Security διατηρεί τα δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησής του, ακόμη και σε κρίσιμες καταστάσεις καθώς αντλεί ισχύ από έναν βενζινοκινητήρα 6.2 λίτρων W12 500 ίππων ενώ η κίνηση γίνεται και από τους τέσσερις τροχούς (quattro).

Πάρτε μία γεύση από το πολυτελές Audi A8…

Τόσα πολλά Audi A8 Long δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε ποτέ στην Ελλάδα…

Τα συγκεκριμένα Α8 εφοδιάζονται με κινητήρες 3.0 και 6.2 λίτρων…

Τέτοια εικόνα (συνδυασμός πολυτελών αυτοκινλητων και Ζαππείου) θα ζήλευαν πολλοί στο εξωτερικό…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης