του Νίκου Βιτσιλάκη

Άργησε, αλλά τελικά το πήρε απόφαση η ταϊβανέζικη SYM, που με μια λιτή ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της μας προϊδεάζει για ένα νέο… Crossover maxi scooter, δείχνοντάς μας παράλληλα και μια φωτογραφία που αποκαλύπτει λιγότερα από αυτά που θα θέλαμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εν λόγω ανακοίνωση αναφέρεται σε στενή συνεργασία της εταιρείας με ταλαντούχους Ευρωπαίους σχεδιαστές, προκειμένου από κοινού να προχωρήσουν στην κατασκευή ενός μοντέλου με δυναμικά χαρακτηριστικά και χαρακτήρα Crossover. O συγκεκριμένος όρος προέρχεται από τον κόσμο του αυτοκινήτου και υπαινίσσεται οχήματα που μπορούν να πάνε και στο χώμα, αρκεί αυτό να είναι βατό και όχι κακοτράχαλο.

Πριν από δύο χρόνια πάντως, η SYM μας είχε παρουσιάσει ένα πειραματικό maxi scooter στο Μιλάνο, αλλά δεν νομίζουμε ότι το περί ου ο λόγος θα έχει κάποια ιδιαίτερη σχέση με αυτό. Γιατί στην επίσημη -και σκοτεινή- φωτογραφία διακρίνουμε διαφοροποιημένα κατασκευαστικά χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα ψαλίδι τύπου μοτοσυκλέτας, τελική μετάδοση με αλυσίδα, έκκεντρο μονό αμορτισέρ και κινητήρα χαμηλά και κεντρικά τοποθετημένο, ενώ δεν λείπουν φυσικά οι ακτινικές δαγκάνες και το ανεστραμμένο πιρούνι.  

Το νέο maxi scooter της SYM θα παρουσιαστεί επίσημα στις αρχές Νοεμβρίου στην έκθεση του Μιλάνου και αναμένεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους τη νέα χρονιά, περίπου την άνοιξη. Εννοείται ότι στόχος του είναι να ανταγωνιστεί τα Honda Integra και X-Adv 750, Kymco AK 550 (μαζί με το επίσης αναμενόμενο Adventure Tourer), Yamaha TMax 530 και με δεδομένα τα μοτοσυκλετιστικά χαρακτηριστικά που αναφέραμε παραπάνω, όλα θα κριθούν από τον κινητήρα που θα διαθέτει. Αν είναι 500+ κυβικά με 50+ ίππους, άρα και με παραπάνω από έναν κύλινδρο, σίγουρα θα τους μπει στο μάτι. Αν όμως είναι μονοκύλινδρο με λιγότερα άλογα, μάλλον θα κοιτάξει να βρει αλλού αντιπάλους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης