Επιμέλεια: Βασίλης Σαρημπαλίδης

       

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Συνεχίζει το μακρινό του ταξίδι προς την Ιαπωνίας ο Κώστας Μητσάκης οδηγώντας μία Honda CRF 250 Rally. Ο Έλληνας αναβάτης που ταξιδεύει με τη στήριξη του zougla.gr μας στέλνει τη δική του ανταπόκριση:

Ντόπιες με παραδοσιακές ενδυμασίες στην κεντρική πλατεία της Ulan Bator, στα πλαίσια του φεστιβάλ Naadam


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανταπόκριση του Κώστα από την Μογγιλία

«Η παρουσία μου στην πρωτεύουσα της Μογγολίας Ulan Bator είχε προγραμματιστεί να συμπέσει  με την διεξαγωγή του ετήσιου φολκλορικού φεστιβάλ «Naadam». Τι σημαίνει όμως φεστιβάλ «Naadam»; Χιλιάδες ντόπιοι από κάθε γωνιά της Μογγολίας συρρέουν στα μέσα Ιουλίου (11-14/7) στην μογγολική πρωτεύουσα για να παρακολουθήσουν στο κεντρικό στάδιο της Ulan Bator την αναβίωση παλαιών εθίμων και παραδόσεων.

Πρόκειται για μια τριήμερη φαντασμαγορική γιορτή με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, στη διάρκεια της οποίας αθλητές από όλη την χώρα διαγωνίζονται στα τρία δημοφιλέστερα αθλήματα των Μογγόλων: τη πάλη, την τοξοβολία και τις ιπποδρομίες.

Το φεστιβάλ «Naadam» είναι η μεγαλύτερη και πιο δημοφιλής παραδοσιακή γιορτή της Μογγολίας και συγκεντρώνει χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο. Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που η ανεύρεση στέγης στην Ulan Bator τις συγκεκριμένες μέρες με δυσκόλεψε αφάνταστα. Άξιζε όμως τον κόπο…»


Η τοξοβολία είναι ένα από τα τρία αθλήματα που διεξάγονται στην διάρκεια του φεστιβάλ Naadam
Παραδοσιακές ενδυμασίες γυναικών από την Κεντρική Μογγολία
Ιδιαίτερη εντύπωση κάνουν τα ζωηρά χρώματα που έχουν οι παραδοσιακές στολές τους
Το αγώνισμα της πάλης συγκαταλέγεται στα αγωνίσματα του φεστιβάλ Naadam και προσελκύει αθλητές από όλη την Μογγολία

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης