Του Λουκά Παπαλάμπρου

Ένα από τα πιο όμορφα και ενδιαφέροντα πρωτότυπα που έχουμε δει την εφετινή χρονιά παρουσίασε η βαυαρική φίρμα, στο πλαίσιο του Pebble Beach Concours d’ Elegance στην Καλιφόρνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το concept αποτελεί τον προπομπό της Z4 παραγωγής και αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τα πιο εντυπωσιακά δημιουργήματα της BMW. Οι σχεδιαστές της εταιρείας από το Μόναχο ξεπέρασαν τον εαυτό τους, δημιουργώντας το απόλυτο roadster. Το διθέσιο όχημα διαθέτει καμπύλες γραμμές που συναρπάζουν, άκρως επιθετική μάσκα με τεράστιους αεραγωγούς που περιβάλλονται από πλέγμα, μακρύ καπό και συναρπαστικά φωτιστικά σώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα τονισμένα φτερά, οι ζάντες 20 ιντσών, ο διαχύτης από carbon, τα αεροδυναμικά βοηθήματα και οι μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης προσδίδουν δυναμισμό και αναδεικνύουν την κομψότητα του αμαξώματος.

Το εσωτερικό αποτελεί την επιτομή του design, με τις δίχρωμες δερμάτινες επενδύσεις, την πορτοκαλί απόχρωση, τα σκούρα διακοσμητικά και το alcantara να μαγνητίζουν το βλέμμα. Η BMW θέλησε να φτιάξει μία ξεχωριστή αισθητικά καμπίνα υψηλών προδιαγραφών και τα κατάφερε.

Η τεχνολογία έχει τον πρώτο λόγο, με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και τη μεγάλη οθόνη στο κέντρο της κονσόλας να περιλαμβάνουν πλειάδα λειτουργιών και εφαρμογών, πλήρως προσαρμοσμένων στις ανάγκες του οδηγού. Το τριάκτινο τιμόνι με τα paddles αλλαγής των σχέσεων και τα κόκκινα κουμπιά είναι πανέμορφο. 

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, η οροφή είναι αναδιπλούμενη υφασμάτινη, ενώ για την κίνηση φροντίζουν δύο αποδοτικοί κινητήρες. Ο δίλιτρος twin power turbo με τους 200 ίππους και ένας εξακύλινδρος 3.0 λίτρων άνω των 330 ίππων.

Θυμίζουμε πως η BMW Z4 εξελίσσεται από κοινού με το Toyota Supra και θα κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο στην Αυστρία. Στην αγορά αναμένεται στα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019, αμέσως μετά τη Series 8.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης