Του Λουκά Παπαλάμπρου

Το νέο της μοντέλο, ένα ολοκαίνουργιο σπορ coupe 2+2 θέσεων που έχει λάβει το όνομά του από την αιώνια πόλη, παρουσίασε η φημισμένη ιταλική φίρμα από το Maranello.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καινούργια Roma εκφράζει την έννοια «dolce vita», δηλαδή τη γλυκιά, ανέμελη, ευχάριστη και πολυτελή ζωή. Όπως υποστηρίζει η Ferrari, οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από τον τρόπο ζωής που χαρακτήριζε την ιταλική πρωτεύουσα τις δεκαετίες του ’50 και του ’60.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το grand tourer βασίζεται στην Portofino, τροφοδοτείται από τον V8 3.9 twin turbo κινητήρα απόδοσης 620 ίππων και 760 Nm ροπής. Τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 3,4 δευτερόλεπτα, τα 200 έρχονται σε 9,3΄΄ και η βελόνα του κοντέρ σταματά στα 320 χλμ./ώρα.

Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος εμπρός και η κίνηση μεταφέρεται πίσω μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων DCT, με τη Ferrari να κάνει λόγο για συγκλονιστική οδική συμπεριφορά.

Το βάρος του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 1.472 κιλά, το μήκος φθάνει τα 4.656 χλστ., το πλάτος τα 1.974 χλστ. και το ύψος τα 1.301 χλστ.

Ο σχεδιασμός του αμαξώματος συνδυάζει αριστοτεχνικά το ρετρό με το σύγχρονο. Το εμπρός τμήμα είναι άκρως επιθετικό και το πίσω πιο μυώδες, με τους διογκωμένους θόλους των τροχών να κλέβουν την παράσταση. 

Το εσωτερικό διαφοροποιείται σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μοντέλα που φέρουν το σήμα του cavallino rampante. Η κεντρική κονσόλα είναι πιο ψηλή και λεπτή, η οθόνη αφής έχει κάθετη διάταξη, μπροστά από τον συνοδηγό υπάρχει μία ακόμη μικρότερη οθόνη, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων προβάλλει όλες τις πληροφορίες στον οδηγό.

Αναλυτικές πληροφορίες για τη Ferrari Roma και τον χρόνο λανσαρίσματος στην αγορά θα δοθούν το επόμενο διάστημα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης