Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Θέμα χρόνου είναι να παρουσιαστεί επίσημα η πολυαναμενόμενη EQS, το ολοκαίνουριο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της γερμανικής φίρμας με τις εκπληκτικές τεχνολογίες. Διαθέτει την πιο προηγμένη οθόνη αφής στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα του αυτοκινήτου παραγωγής. Παρ΄ ότι η φωτογραφία είναι προφίλ και ο φωτισμός αρκετά χαμηλός, διακρίνεται ξεκάθαρα η σιλουέτα του αμαξώματος.

Η EQS έχει αεροδυναμικές γραμμές, η γραμμή της οροφής θυμίζει τα coupe και οι θόλοι των τροχών είναι αρκετά τονισμένοι. Οι ζάντες είναι νέας σχεδίασης και τα φώτα εμπρός/πίσω τεχνολογίας full LED.

700 χλμ. αυτονομίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To αυτοκίνητο έχει μήκος πάνω από 5 μέτρα και γι΄ αυτό περιγράφεται ως η κορυφαία ηλεκτρική λιμουζίνα. Είναι το πρώτο που ενσωματώνει την ψηφιακή οθόνη MBUX Hyperscreen και μια σειρά πρωτοποριακών συστημάτων. Όσο για την αυτονομία, όπως υποστηρίζει η Mercedes, μπορεί να καλύψει με μια φόρτιση απόσταση 700 χιλιομέτρων.

H οθόνη έχει πλάτος 1,41μ., φέρει ενιαίο κρύσταλλο τύπου OLED και τεχνητή νοημοσύνη, έχει τεράστιες δυνατότητες συνδεσιμότητας και υπολογιστική δύναμη και λειτουργεί σαν ένας προσωπικός βοηθός του οδηγού.

 

Το απίθανο εσωτερικό της Mercedes EQS

Η Mercedes EQS φέρει ορισμένα εκπληκτικά συστήματα

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης