Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η ώρα της παράδοσης των 12, προπωλημένων αυτοκινήτων στους εκλεκτούς πελάτες πλησιάζει. Πριν όμως οι κάτοχοι πάρουν το κλειδί του εντυπωσιακού roadster σε στυλ barchetta, η Bentley πρέπει να ολοκληρώσει το τελευταίο στάδιο των δοκιμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κορυφαίοι μηχανικοί και δοκιμαστές της Bentley τεστάρουν το πανέμορφο τετράτροχο σε πραγματικές συνθήκες, καλύπτοντας χιλιάδες χιλιόμετρα σε πίστες και δημόσιους δρόμους σε όλη την Ευρώπη, σε ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο πρόγραμμα 20 εβδομάδων.

Το Bacalar Car Zero, όπως αποκαλείται το πρωτότυπο δοκιμών, έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα, στην επίτευξη κορυφαίας ταχύτητας, τις αξιολογήσεις χειρισμού και δυναμικής οδήγησης, την αξιολόγηση θορύβου και κραδασμών. Πλέον, είναι σε στάδιο δοκιμών που σχετίζονται με την ανθεκτικότητα, πριν την τελική φάση εξαίρετης λειτουργίας σε ακραίες θερμοκρασιακές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλη αυτή η δουλειά είναι ζωτικής σημασίας καθώς το αυτοκίνητο περιλαμβάνει συνολικά 750 νέα εξαρτήματα, με πολλά από αυτά να είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και άλλα να συναρμολογούνται με τεχνικές χειροποίητης ταχείας παραγωγής.

Το εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής μοντέλο εγγυάται τη σπανιότητα και την αποκλειστικότητα. Κάθε μονάδα της Bacalar είναι χειροποίητη και δημιουργείται στο εργαστήριο της Bentley Mulliner στο Crewe, σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις του πελάτη, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

Αυτό το εξαιρετικά σπάνιο μοντέλο πήρε το όνομά του από τη Laguna Bacalar στη χερσόνησο Yucatan του Μεξικού, μια λίμνη που φημίζεται για τη μαγευτική φυσική ομορφιά της.

Πρόκειται για ένα αριστούργημα χειροτεχνίας. Διαθέτει σχεδιαστικό DNA και υλικά εμπνευσμένα από το λαξεμένο πρωτότυπο EXP 100 GT, όπως βαφή που περιέχει τέφρα από φλοιού ρυζιού, φυσικό βρετανικό μαλλί και ξύλο Riverwood ηλικίας 5.000 ετών, που προέρχεται από τα αρχαία Fenlands της Ανατολικής Αγγλίας.

Η Bacalar, το απόλυτο ανοικτό, διθέσιο πολυτελές Grand Tourer τροφοδοτείται από μια βελτιωμένη έκδοση του W12 6.0 λίτρων κινητήρα της Bentley, αποδίδοντας 659 ίππους και 900 Nm ροπής. Το μοτέρ συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο και προηγμένο σύστημα τετρακίνησης (Active All-Wheel-Drive), προσφέροντας εκρηκτικές επιδόσεις.

Η Bentley έκανε το όνειρο πραγματικότητα

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης