Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Η τσεχική μάρκα εμπλουτίζει την γκάμα της Octavia με μια νέα έκδοση που διακρίνεται για τα περιπετειώδη χαρακτηριστικά, το σύστημα 4Χ4 και τα υψηλά επίπεδα άνεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκδοση Scout προσφέρεται αποκλειστικά σε Sportswagon αμάξωμα και είναι άμεσα διαθέσιμη προς παραγγελία στην Ελλάδα με τιμή 39.900 ευρώ.

Παρά τον όγκο του, το αυτοκίνητο είναι ένα από τα πιο αεροδυναμικά της κατηγορίας (Cd 0,29). Με μήκος 4,703 μ., πλάτος 1,829 μ. και ύψος 1,488 μ., η σκληροτράχηλη Octavia Scout διαθέτει στάνταρ το πακέτο Rough-Road, που περιλαμβάνει ειδικής σχεδίασης εμπρός και πίσω προφυλακτήρες με προστασία τύπου αλουμινίου, που επεκτείνεται και στο κάτω μέρος του πλαισίου, σπορ μαύρα προστατευτικά στα φτερά, τα μαρσπιέ και το κάτω μέρος των θυρών.

Οι εμπρός και πίσω διαχύτες, οι ράγες οροφής και τα πλαίσια των παράθυρων έχουν ασημένιο φινίρισμα, όπως και τα περιβλήματα των ηλεκτρικά ρυθμιζόμενων, αναδιπλούμενων και θερμαινόμενων εξωτερικών καθρεφτών με την αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατανάλωση 5,1 λτ./ 100 χλμ.

Έχει δυνατότητα ρυμούλκησης τρέιλερ βάρους έως 2.000 κιλών

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο 2.0 TDI κινητήρας απόδοσης 200 ίππων. Το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG επτά σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 230 χλμ./ώρα, τα 0-100 επιτυγχάνονται σε 6,8 δευτερόλεπτα και η μέση κατανάλωση καυσίμου είναι στα 5,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος είναι αυξημένη κατά 15 χλστ. Η στάνταρ off-road λειτουργία ενεργοποιείται μέσω της κεντρικής οθόνης στο Driving Mode Select, προσαρμόζοντας την ανάρτηση ανάλογα την επιφάνεια του οδοστρώματος. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης «Hill-Descent Assist» και προαιρετικά το «Dynamic Chassis Control» (DCC).

Στον εξοπλισμό συναντάμε shift-by-wire του κιβωτίου DSG, head-up display, Collision Avoidance Assist (Υποβοήθηση Αποφυγής Σύγκρουσης), Turn Assist (Υποβοήθηση Στροφής), Side Assist (Πλευρική Υποβοήθηση), Front Assist (Προληπτική Προστασία Πεζών και Ποδηλατών), full LED Matrix φώτα και πολλά ακόμη.

Premium καμπίνα

Η Octavia Scout διαθέτει 10 αερόσακους

Στο εσωτερικό, η νέα Octavia Scout διαθέτει κάποιες αποκλειστικές λεπτομέρειες που της εξασφαλίζουν το δικό της, ιδιαίτερο στυλ. Σε αυτές περιλαμβάνονται διακοσμητικές λωρίδες στο ταμπλό όπως ξύλου στο χρώμα της τέφρας, επενδύσεις καθισμάτων ThermoFlux και λογότυπα Scout στα εμπρός καθίσματα.

Το πολυλειτουργικό διάκτινο δερμάτινο τιμόνι διαθέτει paddles αλλαγής ταχυτήτων. To Virtual Cockpit των 10,25 ιντσών είναι στάνταρ, όπως και η κεντρική οθόνη των 10 ιντσών.

Φυσικά, δεν λείπευν ο κλιματισμός τριών ζωνών Climatronic, το Phone Box με ασύρματη φόρτιση smartphones, οι δύο θύρες USB-C στο πίσω μέρος και μια άλλη θύρα USB-C στην κονσόλα οροφής πάνω από τον εσωτερικό καθρέφτη, καθώς και ο κεντρικός αερόσακος ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα. Όσο για το πορτμπαγκάζ, είναι τόσο μεγάλο που αν ρίξεις τα καθίσματα μπορείς να κάνεις ακόμη και μετακόμιση.

 

Το No1 μοντέλο της Skoda στην Ελλάδα

Το νέο τιμόνι της Skoda διαθέτει 14 χειριστήρια

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης