Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε στην έκθεση της Νέας Υόρκης τη νέα γενιά του Impreza, τόσο στη sedan εκδοχή, όσο και στην πεντάθυρη hatchback.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αυτοκίνητο πατά στην καινούργια πλατφόρμα της φίρμας, έχοντας μειωμένο βάρος παρά την αύξηση των διαστάσεων, βελτιωμένη στρεπτική ακαμψία σε ποσοστό 70% και αεροδυναμική. Από σχεδιαστικής άποψης η Subaru επέλεξε να βαδίσει στα γνωστά μονοπάτια, ακολουθώντας ένα πιο συντηρητικό μοτίβο.

Σε σχέση με τον προκάτοχό του, το μήκος είναι μεγαλύτερο κατά 4 εκατοστά, το πλάτος κατά 3,8 εκ. και το μεταξόνιο κατά 2,54 εκ. Αντίθετα, το ύψος έχει μειωθεί προς όφελος της αεροδυναμικής. Η ανάρτηση επαναρυθμίστηκε, το κέντρο βάρος χαμήλωσε, με το σύστημα τετρακίνησης Symmetrical All-Wheel Drive να  βελτιωθεί και αυτό με τη σειρά του. Ο εξοπλισμός είναι υπέρ-πλήρης, περιλαμβάνοντας στάνταρ τα Adaptive Cruise Control, Automatic Pre-Collision Braking, Lane Departure, Sway Warning και Lane Keep Assist.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο αναβαθμισμένος boxer κινητήρας 2.0 λίτρων, απόδοσης 152 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων Lineartronic επτά σχέσεων. Επίσης, θα είναι διαθέσιμο και σε έκδοση Sport, με ζάντες 18 ιντσών, πιο σκληρή ανάρτηση και σύστημα Active Torque Vectoring.

Πιο ποιοτικό και μοντέρνο είναι το εσωτερικό, με την οθόνη αφής 6,5 ή 8 ιντσών, το σύστημα πολυμέσων με απεριόριστες εφαρμογές και υποστήριξη Android Auto και Apple CarPlay, να κάνουν τη διαφορά. Στα έξτρα συναντάμε δερμάτινες επενδύσεις, ηχοσύστημα της Harman Kardon, θερμαινόμενα καθίσματα και πολλά ακόμα.

Δείτε εδώ όλα τα μοντέλα της Subaru στην Ελλάδα


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης