Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στους δρόμους της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν θα πραγματοποιηθεί αυτό το τριήμερο (4-6 Ιουνίου) ο έκτος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Baku City Circuit είναι από τις πλέον απαιτητικές πίστες. Ο αγώνας πραγματοποιείται στους δρόμους της πόλης του Μπακού και θα μπορούσαμε να πούμε ότι χωρίζεται σε δύο κομμάτια. Το ένα είναι πολύ γρήγορο και το άλλο αρκετά τεχνικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το circuit μήκους 6.003 μέτρων είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μετά από αυτό του Spa. Στην ευθεία μήκους σχεδόν 2,2 χιλιομέτρων οι οδηγοί κινούνται με τέρμα το γκάζι. Αυτό σημαίνει ότι οι μηχανικοί πρέπει να στήσουν με τέτοιον τρόπο το μονοθέσιο ώστε να διατηρείται η ιδανική θερμοκρασία στα ελαστικά σε όλη τη διάρκεια του γύρου.

Η Pirelli έχει δώσει στις ομάδες τις πιο μαλακές γόμες (C3, C4, C5). Φαβορί είναι φυσικά οι Mercedes και Red Bull Racing και συγκεκριμένα οι Lewis Hamilton και Max Verstappen. Εξαιρετικά ανταγωνιστική αναμένεται να εμφανιστεί η McLaren, καθώς η MCL35M αποδεικνύεται πολύ γρήγορη στις ευθείες.

Στη Ferrari αντίθετα δεν ταιριάζουν τέτοιες πίστες. Οι Ιταλοί παραδέχονται πως δύσκολα θα ακολουθήσουν τον ρυθμό των πρωτοπόρων λόγω της έλλειψης ταχύτητας της υβριδικής μονάδας ισχύος.

Στον αγώνα της Κυριακής, οι οδηγοί καλούνται να καλύψουν 51 γύρους. Το πιο στενό κομμάτι είναι αυτό στο κάστρο με μήκος μόλις 7,6 μέτρα. Εκεί οποιοδήποτε λάθος στοιχίζει ακριβά. Επίσης ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως σε κάθε γύρο γίνονται 70 αλλαγές των σχέσεων στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Azerbaijan Grand Prix
Baku City Circuit

Παρασκευή 4 Ιουνίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 11:30-12:30
Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 15:00-16:00

Σάββατο 5 Ιουνίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 12:00-13:00
Κατατακτήριες: 15:00-16:00

Κυριακή 6 Ιουνίου
Αγώνας: 15:00

Όλες οι διαδικασίες θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ και το Cosmote Sport 5HD.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Verstappen έκανε βόλτα στο Μονακό

Δείτε πώς η Mercedes έβγαλε τον τροχό από το μονοθέσιο του Bottas

Έκανε βουτιά από τον ουρανό ο Lewis Hamilton

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης