Περικλής Χαλάτσης, Γιάννης Πετρόχειλος, Λουκάς Παπαλάμπρος

Το Ράλι Ακρόπολις 2021 ολοκληρώθηκε με τον Kalle Rovanpera να κατακτά τη νίκη για λογαριασμό της Ο Rovanpera είναι ο νεότερος νικητής στην ιστορία του Ράλι Ακρόπολις!Toyota. Για τον νεαρό Φινλανδό όλα κρίθηκαν το πρωί του Σαββάτου όταν κυριάρχησε στις τέσσερις πρώτες ειδικές της ημέρας και έφτιαξε τη διαφορά που τον οδήγησε με ασφάλεια στην τελευταία ημέρα του αγώνα. Στην πρώτη ειδική διαδρομή της Κυριακής ο Rovanpera ξεκαθάρισε τα πράγματα κερδίζοντας με άνεση την ειδική κόβοντας την όρεξη σε Ott Tanak και Sebastien Ogier για τη διεκδίκηση της νίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Power Stage ο 20χρονος οδηγός της Toyota κατάφερε να βρεθεί στην πρώτη θέση παίρνοντας ακόμα 5 βαθμούς, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το Ράλι Ακρόπολις. Αυτή είναι η δεύτερη νίκη του οδηγού της Toyota φέτος και ξεκάθαρα έχει όλο το μέλλον μπροστά του να κάνει σημαντικά πράγματα.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε τον αγώνα ο Ott Tanak με το εργοστασιακό Hyundai i20 WRC. Ο Εσθονός Η διαφορά του  Sebastien Ogier στην κορυφή της βαθμολογίας αυξήθηκε στους 44 βαθμούς.προσπάθησε να πιέσει στο πρώτο πέρασμα του Ταρζάν το πρωί της Κυριακής, ωστόσο όταν είδε ότι ο Rovanpera δεν αστειεύεται αποφάσισε να κρατήσει σταθερό ρυθμό και να διασφαλίσει τη δεύτερη θέση και τους βαθμούς. Το βάθρο συμπλήρωσε ο πρωταθλητής Sebastien Ogier. Ο Γάλλος ήταν ξεκάθαρα ο μεγάλος κερδισμένος του Ακρόπολις καθώς είδε τους σημαντικούς του αντιπάλους στο πρωτάθλημα να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Αυτό του επέτρεψε να μπει σε… safe mode και με σωστή στρατηγική να πάρει τους σημαντικούς βαθμούς της 3ης θέσης. Στην Power Stage μάλιστα κατάφερε να φέρει το Toyota Yaris GR WRC του στην 3η θέση κερδίζοντας επιπλέον 3 βαθμούς.

Πάλεψε ο Neuville αλλά δεν κατάφερε κάτι περισσότερο από την 8η θέση Γενικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έσωσε την παρτίδα ο Elfyn Evans με την 6η θέση και τους 4 βαθμούς της Power Stage

Ο Dani Sordo είχε εξαιρετική απόδοση στο Ράλι Ακρόπολις τερματίζοντας τον αγώνα στην 4η θέση. Ο Ο κος Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε πως το Ράλι Ακρόπολις θα είναι στο WRC και το 2023!Ισπανός δεν κατάφερε να πιέσει περισσότερο την Κυριακή και περιορίστηκε απλά να φέρει το Hyundai i20 του στο τέλος της ημέρας. Η μάχη των πληρωμάτων της M-Sport Ford έληξε άδοξα λίγο πριν την έναρξη της πρώτης ειδικής διαδρομής της τελευταίας ημέρας. Ο Adrien Fourmaux λίγο πριν μπει στην 13η Ε.Δ. αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα του Fiesta του και έχασε τη σειρά του. Δέχτηκε ποινή τριών λεπτών και κατάφερε να μπει τελικά στην ειδική με καθυστέρηση μισής ώρας. Στο τέλος της ημέρας βρήκε την ταχύτητα να αναρριχηθεί ξανά στην 7η θέση της Γενικής Κατάταξης, πίσω από τον Βρετανό teammate του Gus Greensmith.

Στην 6η θέση της Γενικής Κατάταξης κατάφερε να τερματίσει το Ράλι Ακρόπολις ο Elfyn Evans με το Ο Kalle Rovanpera είναι έναν βαθμό πίσω από τους Evans και Neuville στη βαθμολογία, στην 4η θέση.εργοστασιακό Toyota Yaris GR WRC. Ο Βρετανός δεν είχε πρόβλημα την τελευταία ημέρα και σημείωσε καλούς χρόνους, ενώ στην Power Stage πλασαρίστηκε στη 2η θέση και κέρδισε 4 πολύτιμους βαθμούς. Από την άλλη, ο Thierry Neuville πέτυχε το στόχο του και πέρασε τα πληρώματα WRC2 σκαρφαλώνοντας τελικά στην 8η θέση της Γενικής Κατάταξης. Ο Βέλγος της Hyundai μάλιστα, σημείωσε τον 4ο χρόνο στην Power Stage κατακτώντας 2 επιπλέον βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Την νίκη στην κατηγορία WRC2 κατάκτησε ο Andreas Mikkelsen με το Skoda Fabia EVO. Ο Νορβηγός ήταν πολύ γρήγορος στις τρεις ειδικές της Κυριακής και κατάφερε να αφήσει πίσω του τον Marco Bulacia επίσης με Skoda Fabia EVO. Στην κατηγορία WRC3 η νίκη πήγε στον Rossel με το Citroen C3, ο οποίος άντεξε την πίεση του Kajetan Kajetanowicz με τον Πολωνό να τερματίζει τελικά στη 2η θέση της WRC3. Κορυφαίο ελληνικό πλήρωμα ήταν εκείνο των Κεχαγιά/Τσαούσογλου με το Skoda Fabia EVO το οποίο έφεραν στην 5η θέση της κατηγορίας WRC3 και στην 20η θέση της Γενικής Κατάταξης.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ανακοίνωσε στην Τελετή Λήξης ότι το Ράλι Ακρόπολις θα βρίσκεται στο αγωνιστικό ημερολόγιο του WRC τόσο το 2022 όσο και το 2023!

Δείτε πως κατέγραψε λεπτό προς λεπτό η ομάδα auto-moto του zougla.gr την εξέλιξη του αγώνα την 4η ημέρα.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης