Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένταση, ξύλο, πετροπόλεμο και προσαγωγές περιλάμβανε η χθεσινοβραδινή συνάντηση των φίλων της ταχύτητας στην παραλιακή λεωφόρο. Ιδιοκτήτες βελτιωμένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών είχαν Σχεδόν 1.000 φίλοι της ταχύτητας πήγαν χθες στην παραλιακή για να παρακολουθήσουν… κόντρεςραντεβού στο «Ribas» για να… προσφέρουν θέαμα σε όσους θα έδιναν το παρών.

Η αστυνομία όμως τους χάλασε τα σχέδια, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε πεδίο μάχης το συγκεκριμένο σημείο, όπως και η διασταύρωση στα κεντρικά φανάρια της Βάρκιζας…

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από πρόσκληση συγκεκριμένης σελίδας στο Facebook, για συνάντηση στο «Ribas», ένα σημείο πολύ γνωστό για τους φίλους της ταχύτητας και της κόντρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δίψα για γκάζια

Όπως αποδείχτηκε, οι διψασμένοι για γκάζια και άλογα τίμησαν την εκδήλωση μία μέρα πριν αλλάξει ο… μήνας και σχεδόν 1.000 άτομα βρέθηκαν στο σημείο συνάντησης. Η γιορτή όμως που σχεδίαζαν μετατράπηκε σε κυνηγητό με την αστυνομία, καθώς λογάριαζαν χωρίς τον… ξενοδόχο.


Δείτε τι συνέβη χθες στο «Ribas»…

Έκανε έφοδο η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, η Ασφάλεια παρακολουθούσε τη σελίδα στο Facebook και περίμενε πως η συνάντηση θα ήταν μεγάλη. Γύρω στις 23.00 με 23.30 το βράδυ της Τρίτης δόθηκε σήμα Όταν έκαναν την εμφάνισή τους τα ΜΑΤ, έπεσαν δακρυγόνα και έγιναν 30 συλλήψεις…από την Τροχαία Ελληνικού στα γύρω αστυνομικά τμήματα πως γινόταν συγκέντρωση στο «Ribas». Την ίδια ώρα αστυνομικές δυνάμεις κινήθηκαν στην περιοχή και το πλήθος διαλύθηκε μόλις έκανε την εμφάνισή της η αστυνομία.

Οι εκατοντάδες νεαροί μετακινήθηκαν στου «Ζάχου», στα κεντρικά φανάρια της Βάρκιζας. Επειδή ο κόσμος ήταν αρκετός, ζητήθηκε από την αστυνομία επιπλέον βοήθεια και λίγο αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους δύο διμοιρίες των ΜΑΤ.

Μια από τις μηχανές που κατασχέθηκαν



Έπεσαν… ψιλές

Η κίνηση αυτή άναψε τα… αίματα και ακολούθησαν αντεγκλήσεις και ρίψεις πετρών ακόμα και… ποτηριών! Η αστυνομία απάντησε με τη χρήση κροτίδων κρότου λάμψης αλλά και χημικών, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός.

Λίγο αργότερα η αστυνομία προχώρησε σε 30 συλλήψεις ιδιοκτήτων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, οι οποίοι σήμερα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Ακούστε τη συνέντευξη γνωστού «κοντράκια» στο zougla.gr

Γιατί γίνονται οι συγκεντρώσεις

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον Γιάννη από τη Θεσσαλονίκη, πολύ γνωστό φίλο της ταχύτητας, των βελτιώσεων και των αγώνων Dragster. Μιλώντας για τα χθεσινά επεισόδια αναφέρθηκε και στο «Δεν είμαστε υπόκοσμος. Δεν έχουμε πίστες να κάνουμε προπόνηση»πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όσοι ασχολούνται με τους αυτοσχέδιους αγώνες: «Δεν υπάρχουν πίστες για να κάνουμε προπόνηση με το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα. Αυτούς που τους αρέσει η μπάλα έχουν γήπεδο να παίξουν, εμείς γιατί όχι;» αναρωτήθηκε.

Επίσης, μίλησε για την κόντρα με την αστυνομία και τις συμπλοκές τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί που τα κάνουν είναι χούλιγκαν. Δεν έχουν σχέση με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και με εμάς που αγαπάμε την ταχύτητα. Δεν είμαστε υπόκοσμος. Είμαστε φυσιολογικοί άνθρωποι που έχουν χόμπι το αυτοκίνητο».

Ακόμη ένα video από το βράδυ της Τρίτης στο «Ribas» και στη Βάρη…

Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και δημιουργήθηκε πανικός...

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στη διασταύρωση με τα κεντρικά φανάρια της Βάρης...

Στις 12 τα μεσάνυχτα τα ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους...

Οι χουλιγκανισμοί δεν σχετίζονται με το αυτοκίνητο, ξεκαθάρισε γνωστός φίλος της ταχύτητας στο zougla.gr

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια...

To Ribas είναι ένας χώρος που αγαπούν οι φίλοι της ταχύτητας...

Ribas by... night. Φωτογραφία αρχείου που... μιλά από μόνη της!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης