Εκατοντάδες τρακτέρ και αγροτικά έκαναν την εμφάνισή τους το πρωί της Τετάρτης σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, καθώς οι αγρότες του νομού και των γύρω περιοχών κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους κατά των αλλαγών στο Ασφαλιστικό και τη φορολογία στον πρωτογενή τομέα.

Η πομπή (με περίπου 250 τρακτέρ) έφθασε στη λεωφ. Νίκης, όπου αγρότες άναψαν πυρσούς και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ζητώντας ματαίωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Την ίδια στιγμή καΐκια με μαύρες σημαίες είχαν γεμίσει τον Θερμαϊκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της πομπής προς το κέντρο της πόλης τέθηκαν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με άνδρες της Τροχαίας να διακόπτουν την κυκλοφορία προκειμένου να περάσουν τα τρακτέρ.

«Τα κυβερνητικά μέτρα καταστρέφουν την κοινωνία»

«Φοβάμαι ότι τα νέα κυβερνητικά μέτρα ωθούν την κοινωνία στο έσχατο σκαλί πριν από την τελική κατάρρευση. Γι’ αυτό ο αγώνας των αγροτών σήμερα είναι αγώνας όλων των ελεύθερων επαγγελματιών. Είναι ένας κοινός αγώνας που αφορά κάθε ελληνική οικογένεια αφού όλες έχουν κάποιον αγρότη ή κάποιον ελεύθερο επαγγελματία» τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος του Δήμου Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό των αγροτών στη Χαλάστρα.

Πηγή: seleo.gr

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης