Ο Ηλίας Κασιδιάρης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αρνηθεί τις κατηγορίες της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της διαδικασίας και επικαλούμενος τη μη άρση ασυλίας του, που σύμφωνα με ορισμένους συνταγματολόγους θα έπρεπε να έχει γίνει.

Πίσω από τη δίωξή του «βλέπει» πολιτικές σκοπιμότητες λόγω των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Όσον αφορά στο καταστατικό της οργάνωσης που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν το αναγνωρίζει ισχυριζόμενος ότι δεν είναι αυτό που είχε κατατεθεί από τη Χρυσή Αυγή στον Άρειο Πάγο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστηρίζει, δε, ότι ο ρόλος του στη Χ.Α. δεν είναι αυτός που περιγράφεται από τους προστατευόμενους μάρτυρες, καθώς ήταν μόνο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Επίσης, αναμένεται να προσκομίσει δημοσιεύματα εφημερίδων με φράσεις που αποδίδονται στον πρωθυπουργό, όπως «θα σας λιώσω, θα σας ξεριζώσω», τις οποίες χαρακτηρίζει «ακραίες» και διατείνεται ότι «δείχνουν σκοπιμότητα».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης επιμένει πως όσα λέγονται για «τα innova, τα μηχανοκίνητα τμήματα των τοπικών οργανώσεων που αναλάμβαναν επιθέσεις αλλά και να τρομοκρατούν μέλη που ήθελαν να αποχωρήσουν, είναι προβοκάτσια».

«Δεν θα δίναμε ποτέ ξενόγλωσσο όνομα σε ένα τμήμα μας» φέρεται να ισχυρίζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη θα αρνηθεί ότι υπήρχε άνωθεν εντολή για επιθέσεις επικαλούμενος τη συνομιλία του Γιώργου Πατέλη μετά τη δολοφονία Φύσσα με άλλο άτομο, που έχει καταγραφεί και στην οποία ο «πυρηνάρχης» της Νίκαιας εκφράζει την αγωνία του ότι θα τον διώξουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης