Ο φάκελος του Παναγιώτη Βλαστού στην αστυνομία δημιουργήθηκε πριν από 19 χρόνια, όταν το 1994 καταδικάστηκε ο ίδιος και ο αδερφός του για δύο φόνους που διέπραξαν έξω από νυχτερινό κέντρο. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών, τα αδέρφια τραυματίστηκαν και συνελήφθησαν από τις Αρχές, ενώ το επεισόδιο είχε σκοπό το ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Ο Παναγιώτης Βλαστός αποφυλακίζεται τέσσερα χρόνια μετά με περιοριστικούς όρους, ενώ λίγο αργότερα συλλαμβάνεται ξανά, αφού τα αδέρφια παραβιάζουν κόκκινο σηματοδότη και ακολουθεί καταδίωξη από την αστυνομία. Στη συμπλοκή τραυματίζεται θανάσιμα ένας αστυνομικός και ο αδερφός του Παναγιώτη Βλαστού, ενώ ο τελευταίος διαφεύγει με μηχανάκι και συλλαμβάνεται από τις αρχές τέσσερις μήνες μετά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φυλακές στις οποίες κρατούνταν, ωστόσο, δεν φάνηκε να τον εμποδίζουν στις εγκληματικές του δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων αναφέρονται περιστατικά εκβιασμών σε καταστήματα, καθώς και τοποθετήσεις βομβών. Παρ’ όλα αυτά, αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και το 2007 εντοπίζεται στην Κόρινθο να εισπράττει χρήματα από κατάστημα και στη συνέχεια να πυροβολεί τους ιδιοκτήτες.

Το 2009 καταδικάζεται για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού, απʼ όπου το 2011 επιχείρησε την πρώτη του απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης