Την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 παρακολούθησαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο περισσότεροι από 35.000 μαθητές από 400 σχολεία της χώρας.

Η τελετή έγινε σήμερα στο πλαίσιο του 3ου Πανελληνίου Προγράμματος «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας», που διοργάνωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Περιφέρειας Αττικής και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπεύθυνος του προγράμματος που παρακολούθησαν τα παιδιά και οι γονείς τους σκηνοθέτησε και χορογράφησε ο Φωκάς Ευαγγελινός. Συμμετείχαν 700 εθελοντές-ερμηνευτές από το νεοσύστατο τμήμα εθελοντισμού της ΕΘΝΟΑ, 50 χορευτές και χορεύτριες από το Λύκειο Ελληνίδων και η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι νεαροί μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, με τους ερμηνευτές να φορούν παραδοσιακές στολές και κοστούμια και να μεταφέρουν το κλίμα εκείνης της μακρινής εποχής με την αναπαράσταση των αγώνων, που συμπεριελάμβανε και την ιστορική νίκη του μαραθωνοδρόμου Σπύρου Λούη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης