Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης, Πέτρος Σιδερέας

Αντιμέτωπη με νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων βρίσκεται η κυβέρνηση, η οποία προωθεί μεταρρυθμίσεις στην κοινωνική ασφάλιση που οδηγούν σε κατακόρυφη μείωση των συντάξεων με επιπλέον χρόνια εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον απόηχο των πληροφοριών ότι η εθνική σύνταξη «κλειδώνει» στα 384 ευρώ (για 20 χρόνια ασφάλισης), η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στους δρόμους της Αθήνας, την ώρα που μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του Υπουργείου Εργασίας και της κυβέρνησης.

Δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ

Ποιοι απεργούν

Στη σημερινή απεργία συμμετέχουν, εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ),ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δικηγόροι και η ΕΣΗΕΑ.

Στη σημερινή απεργία συμμετέχουν, εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ),ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δικηγόροι και η ΕΣΗΕΑ​

Στη διάρκεια της απεργίας, η ΕΣΗΕΑ σε συνεννόηση με την ΠΟΣΠΕΡΤ επιτρέπει τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13.15 – 13.30 και τη μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20.00-20.15.
Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων θα μεταδίδουν απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), καθώς και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων .

Τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, ενώ η AEGEAN και η Olympic Air ακυρώνουν και τροποποιούν πτήσεις τους λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, της ΟΣΥΠΑ, καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ στην απεργία.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης