Αστυνομικά μπλόκα σε ολόκληρη της περιοχή της Θράκης έχουν στηθεί από νωρίς το πρωί για τη σύλληψη των επτά ποινικών κρατουμένων που απέδρασαν από τα κρατητήρια των Φερών Έβρου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η απόδραση έγινε αντιληπτή το πρωί κατά το παρουσιολόγιο, όπου διαπιστώθηκε ότι έλειπαν επτά άτομα. Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι είχαν κοπεί κάγκελα -προφανώς με λίμες- σε διάδρομο που οδηγεί στην αυλή των κρατητηρίων και από εκεί οι κρατούμενοι σκαρφάλωσαν στον φράχτη και απέδρασαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνδικαλιστές της αστυνομίας ανέφεραν ότι τα κρατητήρια δεν αποτελούν κτίρια μόνιμης φύλαξης, παρά μόνο προσωρινούς χώρους για τη μεταγωγή των κρατουμένων, οι οποίοι λογικά θα έπρεπε να βρίσκονται στις δικαστικές φυλακές της Κομοτηνής.

Πρόσθεσαν, επίσης, πως έχουν πληροφορίες ότι το συγκεκριμένο κτίριο δεν έχει παραληφθεί ακόμη επίσημα από την αστυνομία.

Στο σημείο έχει μεταβεί και η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. από τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ διεξάγονται εκτεταμένες έρευνες για τη σύλληψη των επτά δραπετών, οι οποίοι εξέτιαν ποινή για εμπορία ναρκωτικών, διακίνηση παράνομων μεταναστών και άλλα αδικήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης