Ανοίγει την πόρτα της φυλακής για τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Εκτιμώντας τη συνεργασία του με τις δικαστικές Αρχές προκειμένου να αποκαλυφθούν οι κρυφές διαδρομές των παράνομων αμοιβών στην υπόθεση των εξοπλισμών, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή την αίτηση που υπέβαλε για την αποφυλάκισή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, διέταξε να αφεθεί ελεύθερος με εγγυοδοσία 200.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο Α.Τ της περιοχής του. Οι δικαστές αξιολόγησαν τη μέχρι στιγμής στάση του Αντώνη Κάντα ο οποίος κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα ως διακινητές της μίζας ενώ επέστρεψε οικειοθελώς στο ελληνικό δημόσιο περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό φέρεται, σύμφωνα με τους ισχυρισμό του, ότι είναι το ποσό που έχει εισπράξει ως μίζες τα χρόνια της θητείας του στο ΥΠΕΘΑ.

 Η αποφυλάκισή του πάντως θα γίνει μόλις καταβάλει το ποσό της εγγυοδοσίας, ασαφές είναι πάντως αυτή τη στιγμή αν ο Αντ. Κάντας ο οποίος έχει ομολογήσει μίζες εκατομμυρίων, διαθέτει αυτά τα χρήματα.

To δικηγορικό γραφείο του Ιωάννη Ματζουράνη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έστω και με ολιγόμηνη καθυστέρηση, τo σημερινό Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για τον Αντώνιο Κάντα εκπέμπει πολυσήμαντο μήνυμα ότι η συνεργασία με τους ανακριτές και η επιστροφή χρημάτων αναγνωρίζεται και συνεπάγεται επιεική μεταχείριση.

Ιωάννης Κ. Μαντζουράνης

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης