Νέα διάσταση λαμβάνει η υπόθεση της ληστείας της Πάρου, μετά τη σύλληψη ενός άνδρα ηλικίας 30 ετών, ο οποίος ανακρίνεται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας αυτός έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Αντιτρομοκρατική, γι’ αυτό και στα αρχεία της Υπηρεσίας υπήρχε δείγμα γενετικού υλικού του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο καπέλο που είχε βρεθεί έξω από την τράπεζα της Νάουσας στην Πάρο μετά τη ληστεία και το οποίο είχε πέσει από έναν από τους ληστές ταυτοποιήθηκε γενετικό υλικό που οδήγησε στη σύλληψη του 30χρονου.


Ο νεαρός δεν είναι συνεργάσιμος με τους αστυνομικούς και αρνείται να μιλήσει, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο στοιχεία προκάλεσαν την αλλαγή στη μέθοδο της έρευνας που εφάρμοσε η Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό της εγκληματικής συμμορίας της Πάρου. Το πρώτο στοιχείο είχε να κάνει με την αποκάλυψη του αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος είχε αναφέρει στη zougla.gr ότι ένας από τους ληστές, απευθυνόμενος στην ταμία, είχε επισημάνει: «Θέλουμε μόνο τα λεφτά της τράπεζας κι όχι των πελατών της». Ένα δεύτερο στοιχείο, το οποίο απασχόλησε τους αστυνομικούς, ήταν η ανακάλυψη του καμένου αυτοκινήτου. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, το εγκαταλελειμμένο καμένο αυτοκίνητο παραπέμπει σε υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την Αντιτρομοκρατική τα τελευταία 3-4 χρόνια.

Η νέα αυτή εξέλιξη αναπροσανατολίζει τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη ληστεία της Πάρου και τον φόνο του 53χρονου Δημήτρη Μίχα. Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε λίγους μήνες, που άτομα τα οποία έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την Αντιτρομοκρατική εμπλέκονται σε εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου ή σε ληστείες και μάλιστα με φόνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η τελευταία περίπτωση πριν από την υπόθεση της Πάρου ήταν αυτή στην Κύπρο, όπου δύο άτομα σεσημασμένα από την Αντιτρομοκρατική συνελήφθησαν ως υπεύθυνα για πολλαπλή δολοφονία στη Μεγαλόνησο.

Αξίζει να σημειωθεί πως κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. πιστεύουν ότι, ύστερα από αυτήν τη νέα εξέλιξη, βρίσκονται στα ίχνη μιας εξαιρετικά σημαντικής υπόθεσης.

Διαβάστε ακόμη:
«Θέλουμε μόνο τα λεφτά της τράπεζας»
Σε ασφυκτικό κλοιό οι ληστές της Πάρου
Μαρτυρίες-σοκ για τους ληστές της Πάρου
“Αντίο φίλε Δημήτρη”

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης-Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης