Ξεκίνησε σήμερα η δίκη του πρώην υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Α’ Αθήνας Αλέκου Πλωμαρίτη, ο οποίος κατηγορείται με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο για προτροπή σε ρατσιστική βία.

Η υπόθεση αφορά σε ντοκιμαντέρ Έλληνα κινηματογραφιστή που είχε βιντεοσκοπηθεί κατά την προεκλογική περίοδο και προβλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο από το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι Channel 4, στο οποίο εμφανίζεται ο κατηγορούμενος να χρησιμοποιεί υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για μετανάστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, αποκαλούσε τους μετανάστες «μιάσματα», «πρωτόγονους» και «υπάνθρωπους». «Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε τους φούρνους να τους κάνουμε σαπούνια. Να τους έχουμε σαπούνια για τα αμάξια μας και τα πεζοδρόμια, να φτιάχνουμε λαμπατέρ με το δέρμα και τα δόντια τους και να τα πουλάμε στο Μοναστηράκι. Να τα κάνουμε μπεγλέρια και να τα πουλάμε στους ξένους» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων.

Το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας είχε αποστείλει βίντεο-απόσπασμα από το εν λόγω ντοκιμαντέρ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία άσκησε ποινική δίωξη κατά του Αλέκου Πλωμαρίτη για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου (927/1979).

Ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χ.Α. στην Α’ Αθήνας είχε καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 3 Δεκεμβρίου 2013, ωστόσο η δίκη είχε πάρει αναβολή για σήμερα, έπειτα από σχετικό αίτημα που κατέθεσε λόγω κωλύματος στο πρόσωπο των συνηγόρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης