Όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκεται στα Χανιά, όπου δίνει μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Αμυγδαλοκεφάλι Κισάμου.

H φωτιά ξέσπασε στις 6.30 το πρωί και πήρε γρήγορα διαστάσεις με τη βοήθεια των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η φωτιά έχει κάνει στάχτη ήδη δύο αγροικίες ενώ υπάρχουν μαρτυρίες που κάνουν λόγο για σοβαρές ζημιές ενός σπιτιού.

«Πριν λίγο η φωτιά άλλαξε πορεία και οι άνθρωποι επέστρεψαν στα Λιβάδια όπου βρίσκονται κι εκείνοι μαζί μ’ εμάς σε επιφυλακή», ανέφερε μιλώντας στο cretapost o προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Τάσος Κουρουπάκης ο οποίος παράλληλα επεσήμανε ότι η φωτιά αυτή την ώρα καίει ελαιόδεντρα και δασικές εκτάσεις της περιοχής.

«Δυστυχώς η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη ενώ έχει σύμμαχο τον δυνατό αέρα. Το πύρινο μέτωπο είναι πολύ μεγάλο. Μπορούμε να μιλήσουμε για 6 με 7 τετραγωνικά χιλιόμετρα και δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει στην πορεία. Είμαστε όλοι σε επιφυλακή», τόνισε ο κ. Κουρουπάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πυροσβεστική δύναμη είναι μεγάλη καθώς αυτή την ώρα μάχη με τις φλόγες δίνουν 33 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 5 άτομα πεζοπόρο, εθελοντές ενώ από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα. Όπως έγινε γνωστό δόθηκε εντολή να μεταβούν άλλα 20 άτομα πεζοπόρο. Μάλιστα, στο σημείο βρίσκεται και όλο το επιτελείο της Πυροσβεστικής από τον περιφερειακό διευθυντή της Κρήτης, κ. Ραπανάκη μέχρι και τους διευθυντές των Χανίων και του Ρεθύμνου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης