Πρώτη καταχώρηση 06:43

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας εισήλθαν τα ξημερώματα εντός του κτηρίου της διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), προκειμένου να δώσουν ένα τέλος στην κατάληψη των εργολαβικών υπαλλήλων που βρισκόταν σε εξέλιξη τις τελευταίες 72 ημέρες.

Η επιχείρηση των δυνάμεων των ΜΑΤ ήταν αστραπιαία και ξεκίνησε λίγο πριν από τις 04.15, με 11 ανθρώπους να οδηγούνται στο κρατητήριο. Πρόκειται για 10 εργαζομένους στις τεχνικές υπηρεσίες και έναν στην καθαριότητα, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και αναμένεται το μεσημέρι να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Γιάννης Μυλόπουλος, ζητεί να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι συλληφθέντες δεν προέβαλαν κάποια αντίσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video με την επιχείρηση των ΜΑΤ μέσα στους χώρους του ΑΠΘ

Την Τρίτη είχε προηγηθεί η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατόπιν αιτήματος της πρυτανείας, προκειμένου να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας κάλεσε την αστυνομία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να λήξει η κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του ιδρύματος και να συλληφθούν οι καταληψίες μέσω της αυτόφωρης διαδικασίας.

Από το πρωί έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο αρκετοί άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται φοιτητές και εργολαβικοί υπάλληλοι που στηρίζουν τη θέση για συνέχιση της κατάληψης. Δεν υπάρχουν αναφορές για επεισόδια.

H επιχείρηση της αστυνομίας ήταν αστραπιαία…

 
Μια ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη, φοιτητές, καθηγητές και εθελοντές, με τη συνδρομή ενός συνεργείου καθαριότητας ιδιωτικής εταιρείας (χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση), προχώρησαν στην απομάκρυνση ενός σημαντικού όγκου των συσσωρευμένων απορριμμάτων από τους χώρους του ιδρύματος.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης για την αστυνομική επιχείρηση στο κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ

«Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο κτήριο Διοίκησης, που βρίσκεται στον χώρο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), το οποίο είχε καταληφθεί παράνομα από ομάδα ατόμων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, που έγινε κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας και παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, συνελήφθησαν έντεκα ημεδαποί ηλικίας από 31 έως 57 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για “Διατάραξης οικιακής ειρήνης” και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης».

Διαβάστε επίσης:
ΑΠΘ: Εκστρατεία καθαρισμού εν μέσω εντάσεων, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012, 16:05
Σε «τεντωμένο σχοινί» το ΑΠΘ, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012, 04:24
Εισαγγελική παρέμβαση για το Αριστοτέλειο και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012, 16:44

Video από: thestival.gr, seleo.gr

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης