Ένταση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη, όπου συγκεντρώθηκαν οι αγρότες της Κρήτης, μετά την άφιξή τους στο λιμάνι του Πειραιά.

Μαζί με τους αγρότες αποβιβάστηκαν και εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήμων και φορέων, προκειμένου να στηρίξουν την κινητοποίηση​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, όταν κάποιοι παραγωγοί προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Οι αγρότες ζητούν να μην υλοποιηθούν οι αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό. Παράλληλα, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις τιμές των προϊόντων τους και το υψηλό κόστος παραγωγής.
Αγρότες από τα Χανιά έφθασαν στις 06.00 το πρωί με το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Blue Star Galaxy» στην πύλη Ε1. Οι παραγωγοί από το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και το Λασίθι έφθασαν με τα «Knossoς Palace» και «Κρήτη II», στις 07.00 και 06.15, στις πύλες Ε2 και Ε3 αντίστοιχα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τους αγρότες αποβιβάστηκαν και εκπρόσωποι Εργατικών Κέντρων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, δήμων και φορέων, προκειμένου να στηρίξουν την κινητοποίηση.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας στην πλατεία Βάθη λαμβάνουν μέρος και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών αλλά και αγρότες τόσο από την Πελοπόννησο όσο και από περιοχές της Μακεδονίας, που καταφθάνουν στην Αθήνα με λεωφορεία ή αυτοκίνητα.

Διαβάστε επίσης:
Aπόβαση αγροτών στην Αθήνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης