Επεισόδια σημειώθηκαν αργά το απόγευμα της Τρίτης, κυρίως στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα και με μικρότερη ένταση στον Πειραιά, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για την 5η επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Γύρω στις 8.30 το βράδυ εκτονώθηκε η κατάσταση στον Πειραιά, η οποία δεν έλαβε μεγάλες διαστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προηγουμένως είχαν σημειωθεί βίαια επεισόδια στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα:

Πειραιάς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζική αντιφασιστική πορεία  ξεκίνησε το απόγευμα από το μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

H πορεία στις 20.35 έφτασε λίγο πριν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο κέντρο του Πειραιά. Σε εκείνο το σημείο υπήρξε ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας.


*φωτογραφίες & βίντεο: Nίκος Χριστοφάκης

Θεσσαλονίκη

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της πορείας μνήμης για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στο άγαλμα του Βενιζέλου, στην πλατεία Αριστοτέλους, άτομα που συμμετείχαν στην πορεία άρχισαν να πετούν αντικείμενα και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν παρατεταγμένες μπροστά από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Πάτρα

Mία ομάδα ατόμων, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, έφυγαν από την πλατεία Γεωργίου όπου είχε καταλήξει η πορεία και κινήθηκαν προς την οδό Ερμού, με προορισμό το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης. Στη συνέχεια, η ομάδα των ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ, που απάντησαν με ρίψη χημικών. 

Νωρίτερα, ομάδα αγνώστων ατόμων είχε επιτεθεί κατά των γραφείων του κόμματος «Ελληνική Λύση», που βρίσκονται στην πλατεία Γεωργίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης