Άγνωστοι επιτέθηκαν λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ με βαριοπούλες στα γραφεία της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 15 άτομα που φορούσαν κουκούλες πέταξαν πέτρες και κουτιά από μπογιές στο κτήριο, ενώ έσπασαν τζαμαρίες και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στους γύρω δρόμους καθώς και στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικές έρευνες επικεντρώνονται στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει το συμβάν. Οι νεαροί έφτασαν πεζή έξω από τα γραφεία και διέφυγαν τρέχοντας μετά την επίθεσή τους.

Οι άγνωστοι άφησαν σημειώματα έξω από το κτήριο όπου εξηγούν τον λόγο της επίθεσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του «Πρώτου Θέματος»:

«Με αφορμή την φασιστική τρομοκρατική επίθεση που δεχθήκαμε από τους κουκουλοφόρους, εμείς οι εργαζόμενοι στο «Πρώτο Θέμα» απαντάμε στους βανδάλους που προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία της εφημερίδας και έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή συναδέλφων μας ότι τέτοιες θρασύδειλες ενέργειες δεν μας πτοούν.

Το «Πρώτο Θέμα», από την πρώτη ημέρα της έκδοσης του, έχει κερδίσει από το
πολυπληθές αναγνωστικό κοινό του, πάμπολλα πιστοποιητικά προσήλωσης στη δημοσιογραφική δεοντολογία και γι΄ αυτό δεν τρομοκρατείται από σκοτεινά άτομα που κρύβονται πίσω από κουκούλες και υποκινούνταν από σκοπιμότητες.

Πιστοί στην αποστολή μας, που είναι να παρακολουθούμε και να καταγράφουμε τα γεγονότα, να αποκαλύπτουμε και να υπηρετούμε την αλήθεια, συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας».

Δηλώσεις Σίμου Κεδίκογλου

Την επίθεση καταδίκασε με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Κάθε μορφή βίας, απ’ όπου και αν προέρχεται, θα καταπολεμηθεί με κάθε τρόπο. Καταδικάζουμε δριμύτατα την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”. Πρέπει όλοι να ορθώσουμε φραγμό στην τρομοκρατία παντού και ιδιαίτερα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης που είναι ευαίσθητος για τη Δημοκρατία μας».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Κανενός είδους ένσταση ή διαφωνία σε σχέση με την αισθητική ή το στίγμα της εφημερίδας, δεν δικαιολογεί την επίθεση με βαριοπούλες στα γραφεία της. Ως εκ τούτου η σημερινή επίθεση είναι μια πράξη καταδικαστέα»
.

Καταδικάζει την επίθεση το ΠΑΣΟΚ

Την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ μέσω του εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. «Καταδικάζουμε την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” καθώς και κάθε προσπάθεια φίμωσης που στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, τονίζοντας επιπλέον ότι «Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει κάθε πράξη βίας, από όπου κι αν προέρχεται».



Ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων


«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουν την επίθεση σε βάρος της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», όπως καταδικάζουν και κάθε μορφή βίας».


(Τα φυλλάδια που πέταξαν οι άγνωστοι)


(Ζημιές και στο αυτοκίνητο του δημοσιογράφου του «Πρώτου Θέματος» Γ. Δημητρομανωλάκη)

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης