Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε σπίτια στην περιοχή της Κυψέλης και στο Γκύζη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις άνδρες, τουρκικής υπηκοότητας, μετά από εύρεση όπλων και εκρηκτικών στα διαμερίσματά τους, οι οποίοι φέρονται να είναι μέλη της τουρκικής ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο). Η εν λόγω οργάνωση κατηγορείται για τις επιθέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης και το πρωθυπουργικό γραφείο του Ερντογάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν: Ένα καλάσνικοφ, τρεις γεμιστήρες, τρία πιστόλια, ένα υποπολυβόλο scorpion, ένας σιγαστήρας, σφαίρες, ζελατοδυναμίτιδα βάρους πέντε κιλών, δύο χειροβομβίδες, τρεις υπολογιστές, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, μπερέδες με το έμβλημα της οργάνωσης και φωτογραφικό υλικό.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι συλλήψεις αυτές φέρονται να συνδέονται με τη σύλληψη της 44χρονης στο Ηράκλειο της Κρήτης το Σάββατο. 

Πρόκειται για υπήκοο Τουρκίας η οποία φέρεται να εμπλέκεται σε ένοπλες επιθέσεις στη γείτονα χώρα.

Η ίδια κατάφερε να κρυφτεί από τις Αρχές βρίσκοντας καταφύγιο στο Ηράκλειο. Η ΕΛ.ΑΣ. δεν ήξερε πού ακριβώς το τελευταίο διάστημα, ωστόσο είχαν φτάσει πληροφορίες στα γραφεία των τοπικών αρχών για ένα σπίτι στο Ηράκλειο όπου η 44χρονη φέρεται να κατοικούσε μόνιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σάββατο, έπειτα από άκρα μυστικότητα, η αστυνομία ενεργοποιήθηκε, έκανε έφοδο στο συγκεκριμένο σπίτι και τη συνέλαβε.

Σήμερα, η 44χρονη αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ηρακλείου.

Η πολυκατοικία στου Γκύζη όπου γίνονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Διαβάστε επίσης Συνελήφθη στην Κρήτη γυναίκα από την Τουρκία για ένοπλες επιθέσεις, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2014, 12:25

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης