Συνελήφθη και καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση 49χρονος γιατρός της κατασκήνωσης του ΑΠΘ στο Ποσείδι, μετά από καταγγελία 19χρονης φοιτήτριας στο αστυνομικό τμήμα της Κασσάνδρας ότι ασέλγησε σε βάρος της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, όπως κατήγγειλε η φοιτήτρια της Νομικής, επισκέφτηκε το ιατρείο του κάμπινγκ επειδή είχε κάποια σημάδια στα χέρια «πιθανόν αλλεργικού χαρακτήρα». Μετά από δύο επισκέψεις και ενώ τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν, ξαναπήγε στο ιατρείο και σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο γιατρός της ζήτησε να ξαπλώσει μπρούμυτα στο κρεβάτι. Η ίδια πίστεψε ότι ήθελε να εξετάσει εάν έχει σημάδια και αλλού στο σώμα, εκείνος, όμως, της είπε ότι είχε καεί από τον ήλιο και άρχισε να της κάνει αρχικά κομπλιμέντα σχετικά με την εμφάνισή της και στη συνέχεια…μασάζ. Η κοπέλα, σύμφωνα με όσα κατέθεσε, είπε ότι θέλει να φύγει γιατί την περιμένουν οι φίλες της, ο 49χρονος όμως της ζήτησε να μείνει λίγο ακόμα για να τελειώσει το μασάζ, άρχισε να τη ρωτάει αν «χαλάρωσε» και στη συνέχεια παραμέρισε το μαγιό της και άρχισε να τη χαϊδεύει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως εκείνη σηκώθηκε να φύγει, ενώ ο γιατρός της είπε να…ξαναπάει το βράδυ. Η 19χρονη ενημέρωσε άμεσα τον αρχηγό και τον υπαρχηγό της κατασκήνωσης και τηλεφώνησε στους γονείς της, ενώ στη συνέχεια προσέφυγε στις αστυνομικές αρχές και ακολούθησε η σύλληψη του 49χρονου.
Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, που διενεργήθηκε από τις διωκτικές αρχές, έκπληκτη η 19χρονη πληροφορήθηκε ότι ο συγκεκριμένος γιατρός έχει διαγραφεί από τον ιατρικό σύλλογο εδώ και 3,5 χρόνια, ενώ φέρεται να έχει εμπλακεί σε υπόθεση κλοπής ύψους 120.000 ευρώ, για την οποία μάλιστα του είχε επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα με διάταξη ανακρίτριας Αθηνών! Επίσης φέρεται να είχε απασχολήσει τις αρχές και για υπόθεση εξύβρισης και απλής σωματικής βλάβης.

Ο 49χρονος γιατρός Β.Μ., που έχει την ειδικότητα του ορθοπεδικού χειρουργού, παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου, κατηγορούμενος για ασέλγεια με κατάχρηση εξουσίας. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.
Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ είπε ότι η κοπέλα είχε επισκεφτεί το ιατρείο για τέταρτη φορά σε δύο ημέρες, καθώς είχε εκτεταμένα ηλιακά εγκαύματα σχεδόν σε όλη την επιφάνεια του σώματός της. Ισχυρίστηκε ότι η 19χρονη τον παρακάλεσε να της βάλει ενυδατική αλοιφή και πρόσθεσε ότι «άλλος τρόπος τοποθέτησης αλοιφής χωρίς να έρθουν σε επαφή τα χέρια μου με το σώμα του αρρώστου δεν υπάρχει».

Η φοιτήτρια απηύθυνε επιστολή και προς τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, αφού, εκτός όλων των άλλων, διαπίστωσε μετά το περιστατικό ότι το ιατρείο δε διέθετε ούτε την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας.
«Εσείς οι ίδιοι με παρενοχλήσατε σεξουαλικά κύριοι! Γιατί εάν είχατε ελέγξει έστω στοιχειωδώς τον άνθρωπο αυτό θα διαπιστώνατε την ανικανότητά του για αυτήν τη θέση, την ανικανότητά του για οποιαδήποτε θέση. Αλλά δεν το κάνατε. Όταν τελικά το κάνατε ήταν αργά -ακόμα και για να το αποκρύψετε-, είχε γίνει το κακό. Προσπαθήσατε, ωστόσο, να δυσχεράνετε με κάθε τρόπο τη διαδικασία απόδοσης δικαιοσύνης, όσο παραλείπατε να παραδώσετε τις συμβάσεις εργασίας αυτού και των συνεργατών του στο δικαστήριο», αναφέρει χαρακτηριστικά η φοιτήτρια στην επιστολή της.
Παράλληλα, καταγγέλλει και τη συμπεριφορά του αρχηγού της κατασκήνωσης, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του γιατρού, διαβεβαιώνοντας το δικαστήριο για το ήθος και την πολύχρονη εμπειρία του κατηγορούμενου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εγώ θυμάμαι, λεπτό προς λεπτό, τη στιγμή που βγήκα κλαίγοντας από το ιατρείο και ήρθα σε εσάς να καταγγείλω το γεγονός. Εσείς θυμάστε τι μου απαντήσατε; «Εγώ με τα ίδια μου τα χέρια θα τον πιάσω, μόλις γίνει ένα δεύτερο παρόμοιο περιστατικό. Δε μπορώ μόνο με ένα συμβάν σαν το δικό σου να τον απομακρύνω, χρειάζομαι χρόνο να τον παρακολουθήσω. Στείλε και καμία φίλη σου να πάει στο ιατρείο να δούμε πως θα της συμπεριφερθεί.» Προσπαθούσατε με κάθε δυνατό μέσο να με καθυστερήσετε από το να ενημερώσω τους γονείς μου, από το να κάνω καταγγελία, από το να εκθέσω τον γιατρό μα κυρίως…εσάς, εσάς τον ίδιο και όλο το Πανεπιστήμιο. Τα ίδια είπατε και στους γονείς μου όταν ήρθαν να σας βρουν το ίδιο βράδυ. Στο βήμα όμως τα αρνηθήκατε όλα αυτά ενόρκως. Θυμάστε;», αναφέρει, επίσης, στην επιστολή της η 19χρονη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης