Χρήστος Μαζάνης

Απάντηση στο δημοσίευμα του zougla.gr, σχετικά με την καταλληλότητα του νερού βρύσης, έστειλε ο Δήμος Ωρωπού.Υπενθυμίζεται πως στο δημοσίευμα με τίτλο «Νερό δηλητήριο», παρουσιάστηκαν όλα τα αποτελέσματα από τις δειγματοληψίες που έκανε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ),σε περιοχές εντός κι εκτός Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απάντηση του Δήμου Ωρωπού: 

«Σε δημοσίευμά σας την 1η Δεκεμβρίου 2015 , από κακή πληροφόρηση,παρουσιάζετε το πόσιμο νερό του Δήμου μας ως «Νερό δηλητήριο». Αυτή είναι μια λανθασμένη πληροφορία και θα θέλαμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να σας ενημερώσουμε τα εξής:

1. Η εταιρεία που αναφέρεται στο δημοσίευμα σας, (ΠΑΚΟΕ), δεν είναι ενταγμένη στους επίσημους καταλόγους των Διαπιστευμένων Εργαστηρίων του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Είναι να αναρωτιόμαστε λοιπόν, αν κάποιοι πράγματι ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την υγεία μας -περισσότερο από εμάς τους ίδιους- ή αν το δήθεν ενδιαφέρον τους αυτό, έχει σχέση με αυτήν καθαυτή την ύπαρξή τους ή την εξυπηρέτηση προσωπικών τους συμφερόντων.

3. Οι αναλύσεις αυτές, το νερό των οποίων προέρχεται από τις πηγές της Μαυροσουβάλας, είναι πάντα στη διάθεση του κάθε πολίτη, ακόμη και αυτών, που ευαγγελιζόμενοι τους προστάτες της υγείας μας, έχουν τάση προς τη δυσφήμιση του τόπου μας, με αυτονόητο αποτέλεσμα τον στραγγαλισμό της τοπικής μας οικονομίας.

4. Το νερό του Δήμου, ελέγχεται διεξοδικά σε μηνιαία βάση τόσο με τακτικές όσο και με έκτακτες δειγματοληψίες, και σύμφωνα με πρόγραμμα που καθορίζεται από τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις, από τα Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών, Εργαστήριο Διαπιστευμένο από το ΕΣΥΔ για το σύνολο των αναλύσεων που απαιτεί η Ευρωπαϊκή και Εθνική Νομοθεσία.

5. Η φερεγγυότητα, η αξιοπιστία και τα επιστημονικά τεκμηριωμένα αποτελέσματα που έχουν νομική ισχύ, αποτελεί το χρήσιμο εργαλείο της Δημοτικής μας Αρχής, ώστε να προστατεύεται ο ευαίσθητος χώρος της Περιβαλλοντικής Δημόσιας Υγείας με έμφαση στην διασφάλιση της Υγιεινής του Πόσιμου Νερού, για το καλό των συμπολιτών μας.

Κε Διευθυντά, σας επισυνάπτουμε επίσης και τις τελευταίες αναλύσεις (Νοέμβριος
2015) του πόσιμου νερού του Δήμου μας
στις επίμαχες Κοινότητες που αναφέρονται
στο δημοσίευμά σας και ευελπιστούμε στην επανατοποθέτησή σας.

ΘΩΜΑΣ ΔΗΜ. ΡΟΥΣΣΗΣ
Δήμαρχος Ωρωπού»

Δείτε τις αναλύσεις του Δήμου για το νερό 

Δείτε τις ανακοινώσεις του Δήμου για το νερό 

Άμεση η αντίδραση του ΠΑΚΟΕ

Το ΠΑΚΟΕ, απάντησε στο κείμενο το οποίο έστειλε ο Δήμος Ωρωπού ως εξής:

«Τα αναλυτικά εργαστήρια είναι μαϊμού και εκκρεμεί στον εισαγγελέα καταγγελία του ΠΑΚΟΕ γι αυτά.Το ΠΑΚΟΕ επιφυλάσσεται για κάθε νομίμου δικαιώματός του για τις ανακρίβειες στην ανακοίνωση του Δήμου Ωρωπού. Χαίρεται ιδιαίτερα που βγαίνουν στην επιφάνεια οι αναλύσεις του Δήμου, μετά από έναν μήνα.Και αυτές επιβεβαιώνουν την ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου στον Ωρωπό, όπου τα λαχανικά που κυκλοφορούν είναι τοξικά και επικίνδυνα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Τα αναλυτικά εργαστήρια είναι μαϊμού αναφέρει το ΠΑΚΟΕ» 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης