Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Πάτρας από τις δολοφονίες που σημειώθηκαν σε διάστημα τεσσάρων ημερών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H βεντέτα μεταξύ των αδερφών Φράγκου και του Πάνου Τσίρκα κρατούσε καιρό τώρα. Άνθρωποι που γνωρίζουν το παρελθόν τους αναφέρουν με νόημα στη zougla.gr ότι όλα άρχισαν όταν οι νονοί της νύχτας προσπάθησαν να ελέγξουν την αγορά ναρκωτικών στα στέκια της Πάτρας.

Στην ίδια βεντέτα αποδίδεται το αιματηρό συμβάν του Σαββάτου, με τις Αρχές -σε ρόλο παρατηρητή- να κάνουν λόγο για δολοφονία αντεκδίκησης.


(Ο τόπος του εγκλήματος στα Ζαρουχλέικα)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Το club Bijoux στην οδό Σαχτούρη)

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, έξω από club στη Σαχτούρη, έπεφτε νεκρός από τα πυρά των πιστολέρο ο αθώος Βασίλης Σινούρης. Λίγες ώρες αργότερα, ξεψυχούσε ο Κώστας Φράγκος.

ΦράγκοςΤέσσερις ημέρες μετά και μάλιστα μέρα μεσημέρι, σε αντίποινα για τη δολοφονία του Φράγκου, μπράβοι έστησαν καρτέρι στην οδό Άνθειας και σκότωσαν έναν 38χρονο οδηγό, ενώ σοβαρά τραυματίστηκε ο συνεπιβάτης του αυτοκινήτου, ονόματι Διονύσης Βαρβαρέσος.

Ο Τσίρκας και ο Βαρβαρέσος είχαν κατηγορηθεί για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας, ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα στις 30 Αυγούστου 2010 στην οδό Ανθείας και μάλιστα είχαν πυροβολήσει και κατά του φρουρού της τράπεζας.

Τόσο ο 38χρονος όσο και ο 31χρονος θεωρούνταν οι βασικοί ύποπτοι για τη δολοφονία του εργαζόμενου Κωνσταντίνου Φράγκου έξω από νυχτερινό κέντρο της Πάτρας την Τετάρτη. Έτσι, τα μέλη της αντίπαλης ομάδας πήραν εκδίκηση πυροβολώντας εναντίον των δύο υπόπτων.

Ο δολοφονηθείς 38χρονος, Πάνος Τσίρκας, γνώριζε τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό και ήταν γνωστό στον κόσμο της νύχτας. Κατά πληροφορίες, μάλιστα, ο ένας εκ των δύο δολοφόνων του Φράγκου και του αθώου Βασίλη Σινούρη είχε αποφυλακιστεί την περασμένη Τρίτη και λίγες ώρες αργότερα όπλισε το χέρι του και γάζωσε το club επί της οδού Σαχτούρη.

Θα «μιλήσουν» τα video

Τις μαρτυρικές καταθέσεις, καθώς και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από το σημείο της δολοφονίας τουΣινούρης 38χρονου -η οποία έγινε χθες το μεσημέρι, στην περιοχή Ζαρουχλέικα της Πάτρας- ερευνά η αστυνομία, προκειμένου να φτάσει στα ίχνη των δραστών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών θεωρούν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι δύο άνδρες που πυροβόλησαν εναντίον του 38χρονου, αλλά και εναντίον των άλλων δύο ατόμων που επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο με το θύμα, δεν είχαν καλύψει τη στιγμή της επίθεσης τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην καλύτερη αξιοποίηση των καταθέσεων που έχουν ήδη στα χέρια τους οι αστυνομικοί.

ΤσίρκαςΕπίσης, οι αστυνομικοί γνωρίζουν τα στοιχεία του αυτοκινήτου με το οποίο διέφυγαν οι δύο άνδρες (ένας εκ των οποίων συγγενικό πρόσωπο) και η μία γυναίκα που καταζητούνται για τη δολοφονική επίθεση, γεγονός που, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας, συμβάλλει θετικά στην πρόοδο των ερευνών.

Ταυτόχρονα, ανάλογα πάντα με την πρόοδο των ερευνών, δεν αποκλείεται να κληθούν και πάλι κάποιοι από τους αυτόπτες μάρτυρες να δώσουν εκ νέου κατάθεση στην αστυνομία. Επίσης, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή την κατάθεση του 26χρονου που τραυματίστηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Όσον αφορά τον δεύτερο τραυματία, ηλικίας 31 χρόνων, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», προς τον παρόν όμως δεν είναι σε θέση να δώσει κατάθεση.

Στο μεταξύ, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών περιμένουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας στους επτά κάλυκες και στις τρεις βολίδες που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης, προκειμένου να διαπιστώσουν αν τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Παράλληλα εξετάζονται τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο όχημα των θυμάτων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης