Το Αστυνομικό Μέγαρο καθώς και οι υπόλοιπες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης συνεχίζουν να είναι σκουπιδότοποι, όπως καταγγέλλει η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων (Σ.Κ.Α.Υ.).

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε ένα «άρρωστο περιβάλλον» και ανησυχούν για την υγεία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάδοι απορριμμάτων γεμάτοι και τουαλέτες που μυρίζουν και δεν μπορείς να περάσεις ούτε καν από έξω συνθέτουν το σκηνικό στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και στα Αστυνομικά Τμήματα της πόλης… Αυτή είναι η εικόνα που αντικρίζουν καθημερινά οι πολίτες που προσέρχονται στις υπηρεσίες, όπως λέει στο Thesstoday ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θεόφιλος Παπαδάκης.

Το έργο της καθαριότητας το έχουν αναλάβει οι ίδιοι οι αστυνομικοί, προκειμένου να μπορούν να εργάζονται σε ένα καθαρό περιβάλλον. Μάλιστα, καθαρίζουν με βάρδιες και τα κρατητήρια που έχουν 75 κρατουμένους.

Η Σ.Κ.Α.Υ. καταγγέλλει την κατάσταση στη Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου αρμόδιοί της να κάνουν αυτοψία και έρευνα στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης επί της οδού Μοναστηρίου, για να διαπιστωθεί εάν μπορεί ένας εργαζόμενος να εκτελεί οκτώ ώρες υπηρεσία μέσα σε τέτοιες απαράδεκτες συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: thesstoday.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης