Για την Πέμπτη ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, σε δεύτερο βαθμό των δύο 20χρονων για τη διπλή δολοφονία, το καλοκαίρι του 2014 στη Μάνη του 26χρονου Καλαματιανού Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Ιωάννη Κομμάτη από τη Σάμο.

Η υπόθεση θα εκδικαζόταν βάσει της έφεσης που έχει καταθέσει κατά της πρωτόδικης απόφασης ο Εισαγγελέας Εφετών να μη μετρήσει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, βάσει του οποίου δεν επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης, αλλά 30 χρόνια κάθειρξη σε κάθε έναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έφεσή του ο Εισαγγελέας Εφετών Βασίλειος Παπαδάς θεωρεί ότι εσφαλμένα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου, αναγνώρισε στους δύο δράστες το συγκεκριμένο ελαφρυντικό. Με την έφεσή του ο Εισαγγελέας είχε εισφέρει στην υπόθεση νέα στοιχεία.

Η εκδίκαση ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια, ενώ όποιος επιχειρούσε να μπει στην αίθουσα του Εφετείου ελεγχόταν εξονυχιστικά από αστυνομικούς.

Τελικά όταν οι κατηγορούμενοι έφτασαν στην αίθουσα η πλευρά αυτών ζήτησε και έλαβε αναβολή, αφού δεν παρέστησαν στο Δικαστήριο οι συνήγοροί τους, Αλέξης Κούγιας και Γιώργος Ράλλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις η Έδρα αποφάσισε την αναβολή της δίκης για τον Οκτώβριο του 2018, συγγενείς του Σγούρου άρχισαν να αποδοκιμάζουν τους κατηγορούμενους, οι οποίοι φυγαδεύτηκαν από την αίθουσα.

Πηγή: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης