Αρκετές ζημιές και 22 σπίτια μη κατοικήσιμα άφησε πίσω του ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε τη Δευτέρα στην Ηλεία.

Ήδη πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι έλεγχοι για την καταγραφή των ζημιών, οι οποίοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί ζημιές σε σπίτια στις κοινότητες Φρίξα, Πλουτοχώρι, Διάσελα, Γρύλλος, Σκυλλουντία, Μακρύσια, Νέα Καλυβάκια, αλλά και στην πόλη της Κρέστενας, οι οποίες αφορούν κυρίως σε τοιχοποιίες.

Τα σχολεία θα παραμείνουν και σήμερα κλειστά, για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εξετάστηκαν συνολικά 40 κτίσματα σε Φρίξα, Κρέστενα και Καλλιθέα, εκ των οποίων 22 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα. Αφού περάσει ένα 45ωρο, θα διενεργηθεί δευτεροβάθμιος έλεγχος στα εν λόγω κτίσματα για να αξιολογηθεί η καταλληλότητά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το patrisnews.com, η προϊσταμένη του ΤΑΠ Ηλείας, κα Πηνελόπη Μωυσιάδου, και μία εκ των τριών αναπληρωτριών προϊσταμένων, η κα Άννα Τσαντίλη, επισκέφθηκαν όλες τις περιοχές με τα υπό εξέταση κτίσματα (Φρίξα, Κρέστενα, Καλλιθέα), προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές και να εξετάσουν την κατοικησιμότητά τους.

«Η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) του υπουργείου, σε συνεργασία με το ΤΑΠ Ηλείας και ΤΑΣ Αχαΐας, διενεργεί αυτοψία στα σεισμόπληκτα κτήρια για να κριθεί κατά πόσο είναι κατοικήσιμα. Έγινε μια απογραφή από τη λίστα με τα κτήρια που έχουν υποστεί ζημιά και σήμερα θα γίνουν εκτεταμένοι έλεγχοι, καθώς θα έρθουν έξι συνεργεία από την Πάτρα μαζί με την υπηρεσία του ΤΑΠ Ηλείας» επεσήμανε στην εφημερίδα «Πατρίς» η κα Μωυσιάδου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης