Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 17.00 η πορεία διαμαρτυρίας κατά του ρατσισμού που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Αντιρατσιστική Κίνηση (EGAM – European Grassroots Antiracist Movement). 

Περίπου 600 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και έκαναν πορεία προς την Ακρόπολη διαδηλώνοντας κατά του ρατσισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πορεία συμμετείχε και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η οποία κάλεσε όλους τους αιρετούς των δήμων να συμμετάσχουν στην πορεία του EGAM, ώστε «να ενώσουν τη φωνή τους ενάντια στα φαινόμενα του ρατσισμού και του νεοναζισμού που θεριεύει στην Ελλάδα και την Ευρώπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διαμαρτυρία έλαβε μέρος και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. 

Δηλώσεις Γ. Καμίνη

Τη συμμετοχή της στην αντιρατσιστική πορεία που διοργανώθηκε σήμερα στην Αθήνα ανακοίνωσε η Δημοκρατική Αριστερά. «Ρατσισμός και πολιτισμός είναι έννοιες ασύμβατες, αντίθετες» ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση.

Ο τομέας Πολιτισμού της ΔΗΜΑΡ κάλεσε τους ανθρώπους του πολιτισμού, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να ενώσουν τη φωνή τους με αυτήν των Ευρωπαίων διανοουμένων και καλλιτεχνών που υπογράφουν τη διακήρυξη του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος, και να συμμετάσχουν στην πορεία.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετείχαν επίσης στην πορεία και σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν: «Φτάνει πια με τις ρατσιστικές επιθέσεις! Φτάνει με την ανοχή, την προστασία και την υποστήριξη που απολαμβάνουν οι νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής».

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης – Παναγιώτης Σαγκούρης
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης