Oλοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Χιλιάδες πολίτες, νέοι, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι έδωσαν το «παρών» στην πλατεία Κοτζιά και την Ομόνοια και σε κεντρικά σημεία πολλών ελληνικών πόλεων, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας και τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένταση επικράτησε γύρω στις 15.00 το μεσημέρι στην πλατεία Εξαρχείων, καθώς άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Δείτε φωτογραφίες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πλατεία Κοτζιά βρέθηκε και μία Γερμανίδα βουλευτής, ονόματι Χάνσεν, η οποία έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης από τον γερμανικό λαό.

Οι εκπρόσωποι των συνδικάτων απέδωσαν τη μικρή συμμετοχή στην προεκλογική περίοδο και κάλεσαν τους εργοδότες να υπογράψουν κλαδικές συμβάσεις και να τις υπερασπιστούν.

Στην αναγκαιότητα της υπογραφής νέων κλαδικών συντάξεων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, Στάθης Ανέστης, που κάλεσε τους εργοδότες, την κυβέρνηση και την τρόικα «να σεβαστούν τον κόπο, τον ιδρώτα και την παραγωγικότητα των εργαζομένων».

«Τιμούμε σήμερα μια ημέρα μνήμης των πρωτοπόρων εκείνων εργαζομένων που καθιέρωσαν το οκτάωρο» ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς, ο οποίος τόνισε ότι «οι πολιτικές που επιβάλλονται από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μας γυρίζουν έναν αιώνα πίσω».

Ο κ. Τσικρικάς πρόσθεσε ότι «ο συντονισμένος αγώνας των Ευρωπαίων εργαζομένων θα επιδιώξει την αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη, ώστε οι κυβερνήσεις να επενδύουν στην ανάπτυξη και όχι στο παρασιτικό κεφάλαιο».

Στην προεκλογική περίοδο απέδωσε τη μικρή συμμετοχή στη συγκέντρωση και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Βρετάκος, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι αγώνες των εργαζομένων κατά μιας πολιτικής που οδηγεί στη φτώχεια θα ενταθούν και θα συνεχιστούν και μετά τις εκλογές.

Δείτε επίσης φωτογραφίες και βίντεο από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από τη Χαλυβουργία:

Δείτε το βίντεο του thousandnews από την πορεία στη Θεσσαλονίκη:

Δείτε το βίντεο του e-volos από την πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά στον Βόλο:

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Μικρή συμμετοχή στις συγκεντρώσεις

Πρωτομαγιά με γιουχαΐσματα στα Τρίκαλα

Θεσσαλονίκη: Πέντε συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά

Δύο εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά στην Πάτρα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης