Συνέντευξη: Σταυρούλα Πεταλιού

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στη Ραφήνα και το Μάτι λίγες ώρες μετά τη φονική τραγωδία εξιστορεί στο zougla.gr ο πυροσβέστης, Βαγγέλης Λιβιέρης. Ήρθε από το Μεσολόγγι εθελοντικά, μόλις πληροφορήθηκε το μέγεθος της καταστροφής, μαζί με συναδέλφους του, για να βοηθήσουν ερευνώντας πόρτα – πόρτα τα καμένα σπίτια. Όπως είπε όμως ο ίδιος δυστυχώς βρήκαν μόνο νεκρούς. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Αιτωλοακαρνανίας μόλις πληροφορήθηκαν για τις πυρκαγιές που ξέσπασαν τη Δευτέρα δήλωσαν αμέσως πως θα παρέχουν βοήθεια στις πληγείσες περιοχές και ο διοικητής της Πυροσβεστικής, Χριστόφορος Μπόκας, σε συνεννόηση με την κεντρική υπηρεσία της Αθήνας έστειλε δύο πυροσβεστικά οχήματα, ένα στην Κινέτα και ένα στην πυρκαγιά στο Νταού Πεντέλης. 

Ο Βαγγέλης Λιβιέρης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πυροσβέστες έφυγαν τα ξημερώματα της Τρίτης από το Μεσολόγγι και έφτασαν λίγες ώρες αργότερα στη Ραφήνα. Η καταστροφή ήταν ολοφάνερη και έτσι έπιασαν αμέσως δουλειά ξεκινώντας τις έρευνες. Ο Β. Λιβιέρης ήρθε μαζί με άλλους εθελοντές για να βοηθήσουν ερευνώντας πόρτα – πόρτα τα καμένα σπίτια

«Υπήρχε μεγάλος ζήλος από τους συναδέλφους για το ποιος θα πάει, όλοι ήθελαν να ακολουθήσουν» τόνισε μιλώντας στο zougla.gr ο ο Βαγγέλης Λιβιέρης. 

«Το να αντικρίζεις αυτό το θέαμα ποτέ δεν είναι κάτι όμορφο» επεσήμανε.

«Μπαίναμε σε σπίτια και ψάχναμε για ανθρώπους» ανέφερε ο πυροσβέστης που βρέθηκε στο Μάτι και συμμετείχε στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των πληγέντων. «Πάντα μέσα στο μυαλό μας υπάρχει η ελπίδα και θα την εξαντλήσουμε μέχρι όσο παίρνει, αλλά δυστυχώς εμείς δεν βρήκαμε κανέναν ζωντανό» κατέληξε. 

Ακούστε τις δηλώσεις του στο zougla.gr:

Πηγή φωτογραφίας: (EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ,  ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης