Αντιδήμαρχος της Δυτικής Αττικής συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούμενος για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ο αντιδήμαρχος εκβίαζε ιδιοκτήτες καντινών στην περιοχή του, ζητώντας τους μεγάλα ποσά προκειμένου να επιτρέψει τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη καντίνας, σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς του ζήτησε εκβιαστικά 1.000 ευρώ, ενώ απαιτούσε 1.000-1.200 ευρώ το δίμηνο προκειμένου να του εξασφαλίζει την άδεια για να λειτουργεί.

Σημειώνεται ότι ο 45χρονος αντιδήμαρχος είναι καθηγητής φιλόλογος και εξελέγη πρώτος δημοτικός σύμβουλος. Εκτός των άλλων, ήταν αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα του Δήμου και επομένως από εκείνον χορηγούνταν οι άδειες για τις καντίνες, τα καταστήματα και τις λοιπές επιχειρήσεις.

Όπως γνωστοποίησε αρμόδια πηγή, οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χρήματα και, αφού τα παρέλαβε στο γραφείο του, επενέβησαν και τον συνέλαβαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αντιδήμαρχος οδηγείται αυτήν την ώρα στον εισαγγελέα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης