Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατέθεσε σε βάρος του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη η Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μήνυση κατατέθηκε στο πλαίσιο αυτοφώρου στο Α.Τ. Καλλιθέας και αφορά σε κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Documento», που ισχυρίζεται ότι η διαφημιστική εταιρεία της κας Νικολοπούλου αναλαμβάνει δουλειές από φαρμακευτικές εταιρείες.


 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κώστας Βαξεβάνης παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου κατατέθηκε η μήνυση και παραδόθηκε. Παρέμεινε στο Α.Τ. για περίπου μιάμιση ώρα και στη συνέχεια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Ο Κώστας Βαξεβάνης στο Α.Τ. Καλλιθέας

Έξω από το Τμήμα έκανε δήλωση στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν κατά την οποία και τόνισε:

«Ο κύριος Στουρνάρας μιλούσε σε συνέδρια που διοργάνωνε η γυναίκα του και χορηγούσαν φαρμακευτικές εταιρείες, αυτά γράψαμε και πρέπει να απαντήσει σ΄αυτό. Τους εύχομαι καλή τύχη».

Το επίμαχο άρθρο

Στο πρωτοσέλιδο του χθεσινού φύλλου της εφημερίδας ο κεντρικός τίτλος ανέφερε: «Οικογένεια Στουρνάρα. Μεγάλος έρωτας με τις φαρμακοβιομηχανίες» και έφερε υπότιτλους «Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλάει σε εκδηλώσεις για το φάρμακο, αν και δεν είναι η ειδικότητά του και η οικογενειακή επιχείρηση εισπράττει τις χορηγίες των φαρμακευτικών εταιρειών» και «ακόμη και 400.000 € διέθεσε το Υπουργείο Υγείας στην εταιρεία της Λίνας Στουρνάρα μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ για να μπορέσει να κάνει ανάθεση χωρίς διαγωνισμό».

Σύμφωνα με την κα Νικολοπούλου, τα όσα αναφέρονται στο ενυπόγραφο άρθρο είναι ψευδή και συκοφαντικά, που έχουν ως στόχο να θίξουν την τιμή και την υπόληψή της, καθώς επίσης να τη βλάψουν και να την καταστρέψουν οικονομικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης