Η βιομηχανία εξωδίκων συνεχίζεται, αυτήν τη φορά όχι από τους άμεσους και διαχρονικούς συνεργάτες του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά από την ίδια τη νομική υπηρεσία της εταιρείας Capital, συμφερόντων του επιχειρηματία και εισηγμένης στη χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης (Nasdaq).

Όπως συνέβη και προηγουμένως με το εξώδικο του δικηγόρου κ. Μπαϊρακτάρη και μέλους του Δ.Σ. της εταιρείας Capital, έτσι και τώρα οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής. Ο κ. Μαρινάκης διά της νομικής του υπηρεσίας και πάλι δεν λέει κουβέντα για την ταμπακιέρα αρνούμενος να απαντήσει, όπως και οι συνεργάτες του Συντυχάκης κα Μπαϊρακτάρης, στα αμείλικτα ερωτήματα που θέτει η δημοσιογραφική έρευνα εξαρχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ερωτήματα αυτά είναι γνωστά. Ένα εξ αυτών αφορά στο ότι, ενώ συμπεραίνεται εκ των δημοσιογραφικών ευρημάτων, των δικαστικών ερευνών, των αναφορών του Λιμενικού Σώματος, των προειδοποιήσεων από τις διωκτικές αρχές της Κύπρου πως ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης ήταν εδώ και πάρα πολύ καιρό ένα σεσημασμένο πρόσωπο με τα καράβια του οποίου διακινούνταν μεγάλες ποσότητες σκληρών ναρκωτικών από τον Περσικό προς την Ανατολική Μεσόγειο και την Ευρώπη, εταιρείες συμφερόντων του κ. Μαρινάκη διατηρούσαν συναλλαγές με εκείνες του Ευθύμη Γιαννουσάκη.

Οι συναλλαγές αυτές καταδεικνύονται από κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών. Ο κ. Γιαννουσάκης λαμβάνει χρήματα από εταιρείες συμφερόντων ή του κ. Μαρινάκη ή του κ. Μπαϊρακτάρη αλλά κι άλλων για δραστηριότητες πετρέλευσης τρίτων πλοίων στον Περσικό Κόλπο, οι οποίες εν πάση περιπτώσει, κατά δηλώσεις του ίδιου του Ευθύμη Γιαννουσάκη, δεν είναι και από τις πλέον νόμιμες. 

Επίσης, καταδεικνύεται από την ίδια τη δημοσιογραφική έρευνα πως τόσο η «πιάτσα» του Περσικού Κόλπου όσο και η «πιάτσα» του μεγάλου λιμανιού του Πειραιά, οι επίσημες Αρχές της Κύπρου αλλά και οι λιμενικές αρχές της χώρας, από το 2010 και μετά, προειδοποιούσαν με αναφορές, επίσημα έγγραφα κ.λπ. τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές για τις περίεργες δραστηριότητες του κ. Γιαννουσάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε όλο το φάσμα της δημοσιογραφικής έρευνας καταδεικνύονται άλλοτε άμεσες, άλλοτε έμμεσες και άλλοτε αυταπόδεικτες σχέσεις ανάμεσα σε εταιρείες συμφερόντων Μαρινάκη ή συμφερόντων Μπαϊρακτάρη και σε εκείνες του Γιαννουσάκη. Επίσης, αποδεικνύεται όχι πλέον από τη δημοσιογραφική προσέγγιση αλλά από τα γεγονότα πως το εταιρικό μεγαλοστέλεχος που εργάζεται στις εταιρείες Μαρινάκη και είναι μέλος του Δ.Σ. τη εταιρείας Capital που είναι εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά, ο κ. Συντυχάκης, συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με 622.000 ευρώ σε μία βαλίτσα με κολλαριστά χαρτονομίσματα των 500€, χωρίς να είναι σε θέση να εξηγήσει πόθεν προκύπτει το ποσόν. 

Σε όλα τα παραπάνω αναφέρονται τα άρθρα που δημοσιεύθηκαν από το zougla.gr και στα οποία επανέρχεται με την εξώδικη επιστολή της η πλευρά Μαρινάκη. Μας κατηγορεί διά του εξωδίκου ότι δημοσιεύσαμε πίνακα με την πορεία της μετοχής της εταιρείας Capital στην αμερικανική χρηματαγορά υπαινισσόμενη ότι αυτή ήταν μία ενέργεια που προδίδει δόλο. Απαντάμε. Δεν γνωρίζει η νομική υπηρεσία του κ. Μαρινάκη και της Capital ότι όποιος εισέλθει στο διαδίκτυο και πληκτρολογήσει το όνομα της εταιρείας αμέσως εμφανίζεται κατ’ αρχάς το διάγραμμα με την ημερήσια διακύμανση της μετοχής και κατόπιν τα στοιχεία της ίδιας της εταιρείας; Πού είναι ο δόλος; Αντιθέτως, δημοσιεύθηκε το στοιχείο αυτό για να πιστοποιήσει ότι διερευνήθηκαν μέσω του διαδικτύου τα πραγματικά στοιχεία της εταιρείας. Τόσο απλά.

Επιπροσθέτως, μήπως έπρεπε να δώσει λόγο η νομική υπηρεσία του κ. Μαρινάκη για τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος και οι εταιρείες του δεν εστράφησαν μέχρι στιγμής, πρώτον κατά του κ. Κοτσώνη ο οποίος με δήλωσή του διαβεβαίωνε προ δίκης ότι εργαζόταν στις εταιρείες συμφερόντων Μαρινάκη στον Περσικό Κόλπο και εν τέλει καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη για συνέργεια στην υπόθεση Noor1; Δεύτερον, γιατί δεν εστράφη κατά του Ευθύμη Γιαννουσάκη, ισοβίτη πλέον, ο οποίος με τις δηλώσεις του έστρεψε τη δημοσιογραφική έρευνα προς αυτήν την κατεύθυνση;

Τρίτον, κατά του επίσης συνεργάτη των εταιρειών συμφερόντων Μαρινάκη, κ. Ευάγγελου Μπαϊρακτάρη, ο οποίος παρά τις επίμονες προσπάθειες δεν είναι ακόμη σε θέση να παρουσιάσει παραστατικά που δικαιολογούν την συναλλαγή της εταιρείας του Marathon με τις εταιρείες Γιαννουσάκη; 

Τέλος, μία υποσημείωση, όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά διότι ένα μικρό χωριό είμαστε, όλοι γνωριζόμαστε και καλό θα ήταν να χαρτογραφείται ο χώρος. Στο δικηγορικό γραφείο που διαχειρίστηκε την σύνταξη του εξωδίκου προς την Ζούγκλα συμμετέχει και ο υιός ενός παλαιού γνώριμου πολιτικού ο οποίος τότε ήταν λάβρος κατά των ΜΜΕ , των «νταβατζήδων» και των ολιγαρχών που κάνουν κουμάντο στον τόπο. Ποιος ξεχνά τις παρεμβάσεις του Απόστολου Κακλαμάνη για την διαπλοκή και τους διαπλεκόμενους. Προφανώς ο υιός δεν ακολουθεί το ίδιο μονοπάτι με τον πατέρα του.

Για άλλη μια φορά η ηλεκτρονική μας εφημερίδα δημοσιεύει τόσο αυτήν την επίμαχη εξώδικη επιστολή από τις νομικές υπηρεσίες του κ. Μαρινάκη προς εμάς όσο και τη δική μας εξώδικη επιστολή προς την πλευρά Μαρινάκη, διά της οποίας απαντούμε στους ισχυρισμούς που καταγράφονται στο έγγραφο.

Οι αναγνώστες του zougla.gr έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν από πρώτο χέρι ποιος υπηρετεί την αλήθεια. 

Διαβάστε την εξώδικη επιστολή της πλευράς Μαρινάκη

   


Διαβάστε την εξώδικη επιστολή του zougla.gr 

   
   

Διαβάστε τα επίμαχα άρθρα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης