Ένα πλωτό θαύμα βρίσκεται αγκυροβολημένο από το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά. Με την κυβέρνηση να ποντάρει και φέτος στον τουρισμό για την αύξηση των κρατικών εσόδων, σίγουρα η σημερινή άφιξη του υπερπολυτελούς -τεραστίων διαστάσεων- κρουαζιερόπλοιου «Regal Princess» αποτελεί άσο στο μανίκι των τουριστικών παραγόντων και των φορέων ελληνικών νησιών από τα οποία πρόκειται να περάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα «θαύμα» στη θάλασσα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα εσωτερικά και εξωτερικά χαρακτηριστικά της «πριγκίπισσας» της κρουαζιέρας. Με μήκος 330 μέτρων και 19 καταστρώματα, το πλοίο χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως ένα πραγματικό «φαινόμενο».

Το καράβι ναυπηγήθηκε στην Ιταλία, διαθέτει 500 άτομα πλήρωμα και μπορεί να φιλοξενήσει 3.560 επιβάτες σε 1.780 καμπίνες. Εκτός από το νεότερο και πιο σύγχρονο πλοίο του στόλου της «Prince Cruise» θεωρείται και το πιο πολυτελές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για το βάρος του; Ζυγίζει ούτε λίγο ούτε πολύ πάνω από 142 τόνους. Εξίσου εντυπωσιακοί είναι και οι εσωτερικοί του χώροι: διαθέτει 16 εστιατόρια-μπαρ και πολλούς άλλους χώρους αναψυχής με ιδιαίτερη και… ακριβή διακόσμηση.

Η άφιξη στον Πειραιά

Τον πλοίαρχο του «Regal Princess» Έντουαρντ Πέριν υποδέχθηκαν στελέχη του ΟΛΠ. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Ανωμερίτης θα του επιδώσει ειδική αναμνηστική πλακέτα και βιβλία για τη βιβλιοθήκη του κρουαζιερόπλοιου, κατά τη διάρκεια της επόμενης επίσκεψής του, στις 23 Ιουνίου, οπότε και θα γίνει η επίσημη τελετή.

Το κρουαζιερόπλοιο ξεκίνησε το παρθενικό του ταξίδι στις 16 Μαΐου, μετά την ονοματοδοσία του, και θα συνεχίσει με κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά. Σημειώνεται ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει ήδη περάσει από τα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης, του Τσανάκκαλε (Δαρδανέλλια) και από τη Μύκονο.

O δοκιμαστικός του απόπλους ολοκληρώθηκε με πλήρη επιτυχία στην Αδριατική Θάλασσα τον Απρίλιο του 2014.

Tα γενικά χαρακτηριστικά του πλοίου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης