Βίντεο – Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και πλήθος κόσμου βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στο Ελληνικό, για να πουν το «τελευταίο αντίο» στον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Η οικογένειά του έφτασε στον Ιερό Ναό λίγο πριν από τις 14.00 το μεσημέρι, ενώ από νωρίς άρχισαν να καταφτάνουν δεκάδες στεφάνια στη μνήμη του. Η 93χρονη μητέρα του δεν άντεξε από την συγκίνηση και την στενοχώρια και λιποθύμησε.  Στην εκκλησία έφτασαν δύο ασθενοφόρα ένα εκ των οποίων μετέφερε τη μητέρα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του ΕΛΠΙΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για τη στυγνή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ο οποίος δολοφονήθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης μέσα στο γραφείο του.

Συντετριμμένη η σύζυγος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, δίπλα της ο γιος του εκλιπόντος Νώντας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος ΝΔ

O Ευρωβουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ντόρα Μπακογιάννη

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής 

Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Θεόδωρος Φορτσάκης, βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ

Όλγα Κεφαλογιάννη βουλευτής ΝΔ, Ελίζα Βοζενμπεργκ ευρωβουλευτής ΝΔ

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης βουλευτής ΝΔ

N. Δένδιας, βουλευτής ΝΔ

Γεράσιμος Γιακουμάτος, βουλευτής της ΝΔ

Γ. Κουμουτσάκος, βουλευτής ΝΔ, τομεάρχης Εξωτερικών

Γ. Πατούλης δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Γιώργος Παπανικολάου Δήμαρχος Γλυφάδας

Ο αδελφός του εκλιπόντος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και φίλοι σηκώνουν το φέρετρο



Του έκλεισαν ραντεβού για ποινική υπόθεση

Τα πέντε λεπτά που οι δράστες της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, έμειναν μόνοι μαζί του, στο διάστημα της μισής ώρας περίπου που βρίσκονταν στο γραφείο του, είναι ο κρίσιμος χρόνος που κρύβει το κίνητρο του εγκλήματος, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Ωστόσο, από την πορεία της έρευνας, οι αρμόδιοι αξιωματικοί, εκτιμούν ότι οι δράστες δεν είχαν πάει στο γραφείο να τον σκοτώσουν, αλλά πιθανότατα να τον εκφοβίσουν, ή να τον τραυματίσουν, για λόγους άγνωστους μέχρι τώρα, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αφορούν σε κάποια υπόθεση του θύματος.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν την πιθανότητα οι δράστες να ενεργούσαν για λογαριασμό άλλου, όχι όμως ως εκτελεστές συμβολαίου θανάτου.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν όπλο μικρού διαμετρήματος και πυροβόλησαν μία φορά στον θώρακα τον 52χρονο δικηγόρο, με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήξη στον πνεύμονα και το συκώτι, που προκάλεσαν τον θάνατο από αιμορραγία, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα.

Πάντως, ότι οι δράστες ήταν αποφασισμένοι για όλα προκύπτει και από το γεγονός ότι οπλοφορούσαν και οι δύο.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης