Ρεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης – Παναγιώτης Σαγκούρης

Επιμέλεια: Μανώλης Φουσκολαγουδάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο νέο τους «σπίτι» μεταφέρθηκαν νωρίς το απόγευμα της Κυριακής -υπό τις… χλιαρές αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής- εκατοντάδες ταλαιπωρημένοι και εξαντλημένοι οι μετανάστες, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα έβρισκαν καταφύγιο στα παγκάκια και στα πεζοδρόμια του Πεδίου του Άρεως.

Υπό το βλέμμα της Τασίας Χριστοδουλοπούλου πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση μεταφοράς των μεταναστών στο… νέο τους «σπίτι»Έπειτα από πολυήμερη καθυστέρηση και ολιγωρία των αρχών, η κατάσταση δείχνει να εκτονώνεται προσωρινά, καθώς το μεγάλο πρόβλημα αναμένεται να ανακύψει εντός των επόμενων ωρών, όταν στην πρωτεύουσα θα καταφθάσουν χιλιάδες ακόμη μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου.

Η επιχείρηση μεταφοράς έγινε με οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ προτεραιότητα δόθηκε σε γυναίκες, παιδιά και οικογένειες.

Από νωρίς, όλα ήταν έτοιμα στο νέο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στον Βοτανικό, καθώς τα τελευταία προβλήματα, που είχαν προκύψει σχετικά με τον κλιματισμό του χώρου και τα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης, ξεπεράστηκαν.

Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει από 540 έως 720 άτομα και σε αυτόν έχουν τοποθετηθεί 90 κοντέινερ που στο κάθε ένα από αυτά θα καταλύσουν από 6 έως 8 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι στην περιοχή βρέθηκε και η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, για να παρακολουθήσει την επιχείρηση ιδίοις όμμασι.

Η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου

Τα οχήματα της Πυροσβεστικής φτάνουν στο νέο 'σπίτι' των μεταναστών

Οι μετανάστες περνούν την πύλη

Αξίζει να αναφερθεί ότι κάποιοι εκ των μεταναστών αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στα οχήματα της Πυροσβεστικής, υπό τον φόβο… του άγνωστου…

Οι μετανάστες επιβιβάζονται στα πούλμαν της Πυροσβεστικής... αγνοώντας τον προορισμό τους

Τα τρομαγμένα βλέμματα των παιδιών τα λένε όλα...

Αγωνία για το νέο τους ταξίδι... στο άγνωστο

Οι προετοιμασίες για την αναχώρηση

Αντιδρούν κάτοικοι του Βοτανικού

Λιγοστοί κάτοικοι του Βοτανικού συγκεντρώθηκαν έξω από τον χώρο οπού μεταφέρθηκαν οι μετανάστες, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη λύση που προώθησε η κυβέρνηση.

Λιγοστοί κάτοικοι του Βοτανικού διαμαρτύρονται για την εγκατάσταση των μεταναστών

Διαβάστε επίσης:


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης