Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ ανέρχεται η λεία δύο Ρομά, οι οποίοι είχαν διαπράξει σωρεία ληστειών, με τον έναν εξ αυτών να συλλαμβάνεται από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στο Κερατσίνι το προηγούμενο Σάββατο.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, όλα ξεκίνησαν γύρω στις 15.00, όταν δόθηκε σήμα στις Αρχές ότι δύο νεαροί εισέβαλαν σε οικία στο Κερατσίνι και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση βίας κατάφεραν να αποσπάσουν από μία μητέρα και τον γιο της 35.000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. από Κερατσίνι, Νίκαια, Κορυδαλλό και Πέραμα, οι οποίοι άρχισαν τις αναζητήσεις προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη τους. Καταλυτική για τον εντοπισμό ενός εκ των δύο δραστών αποδείχθηκε η μαρτυρία ενός περιοίκου, ο οποίος ανέφερε ότι είδε έναν άνδρα να μπαίνει τρέχοντας σε σχολείο στον λόφο του Σελεπίτσαρι.

Έπειτα από έρευνα, οι άνδρες της ομάδας του Κερατσινίου κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να του περάσουν χειροπέδες, ενώ κάτω από ένα καπάκι της ΕΥΔΑΠ βρέθηκε και μέρος του χρηματικού ποσού που είχαν αφαιρέσει.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο δράστης αναγνωρίστηκε από τους αστυνομικούς ως ο άνδρας που πριν από περίπου τέσσερις μήνες είχε διαπράξει -πάλι με συνεργό- ληστεία στην περιοχή της Νίκαιας χτυπώντας βάναυσα ηλικιωμένη γυναίκα, από την οποία απέσπασαν δύο χρυσά δαχτυλίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, στο Τμήμα του Κερατσινίου όπου οδηγήθηκε αναγνωρίστηκε από έτερη γυναίκα, η οποία δύο ημέρες πριν από το συμβάν είχε καταγγείλει ότι είχε πέσει και η ίδια θύμα ληστείας με τρόπο που ταίριαζε στη μέθοδο που ακολουθούσαν οι ληστές.

Όπως προέκυψε, πρόκειται για τον άνδρα ο οποίος την περασμένη Πέμπτη εισέβαλε στο σπίτι της, την χτύπησε στο κεφάλι και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 14.000 ευρώ.

Την προανάκριση ανέλαβε το Τ.Α. Κερατσινίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης