Στους 15 ανήλθε ο αριθμός των μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα (05.00 πμ τοπική ώρα) σε αποθήκη σκεπαστής αγοράς στο νότιο τμήμα της Μόσχας, όπως ανακοίνωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών.

Τα περισσότερα θύματα ήταν από το Τατζικιστάν, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Οι μετανάστες φαίνεται ότι διέμεναν σε αυτοσχέδιο κατάλυμα στο πίσω μέρος του διώροφου κτιρίου που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη φύλαξης μετάλλων σε αγορά με κατασκευαστικά υλικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο χώρος δεν ήταν για να ζουν μέσα άνθρωποι», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον Σεργκέι Γκορμπούνοφ, επικεφαλής των υπηρεσιών Εκτάκτων Αναγκών της Μόσχας.

Αυτή ήταν η πιο φονική πυρκαγιά στην Μόσχα από τον Δεκέμβριο του 2006 όταν 46 άνθρωποι που νοσηλεύονταν σε κλινική απεξάρτησης της πρωτεύουσας έχασαν την ζωή τους, μετέδωσε το Ίντερφαξ.
Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, μέσα στο χώρο του δυστυχήματος βρέθηκαν πολλά θερμαντικά σώματα, όπως δήλωσαν πυροσβέστες.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά σε αγορά στη Μόσχα – Δώδεκα νεκροί
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Απριλίου 2012, 08:05

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης