Συνολικά τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε διάφορες Πολιτείες εξαιτίας της χιονοθύελλας με την ονομασία Τζόνας -και την επονομασία «Snowzilla», από τη λέξη «snow», χιόνι, και το όνομα του κινηματογραφικού τέρατος Gondzilla.

Είναι η δεύτερη σε συγκέντρωση χιονιού στην ιστορία της Νέας Υόρκης, καθώς μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου είχαν πέσει 68 εκατοστά, λίγο λιγότερο από το ρεκόρ του 2006, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS). Είναι επίσης από τις μεγαλύτερες που έχουν πλήξει ποτέ την Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κιούμο κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπως κι άλλοι 10 κυβερνήτες πολιτειών πριν από αυτόν.

Όλες οι γέφυρες και οι στοές που οδηγούν στην πόλη από το Νιου Τζέρσι έκλεισαν ενώ προβλήματα και διακοπές ανακοινώθηκαν και στην κίνηση διαφόρων υπηρεσιών του αστικού σιδηροδρόμου σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσι και Λονγκ Άιλαντ.

Μια απόκοσμη ησυχία επικρατούσε στη συνήθως πολυάσχολη πόλη, ενώ τουρίστες και κάτοικοι περπατούσαν προσεκτικά στο χιόνι που σταδιακά κάλυπτε δρόμους και πεζοδρόμια, ενώ μερικοί κινούνταν στο Σέντραλ Παρκ με σκι. Άλλοι έφτιαχναν χιονάνθρωπους ή έπαιζαν χιονοπόλεμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε τις απίστευτες φωτογραφίες από την επέλαση του  Snowzilla…


 

Διαβάστε επίσης Φονική χιονοθύελλα

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης