Στους 18 ανέρχονται, σύμφωνα με επίσημες πηγές, οι νεκροί από το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ιαπωνίας, που είχε πληγεί από ισχυρό σεισμό και την προηγούμενη Πέμπτη.

«Δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον δεύτερο σεισμό» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μαρίκο Κουραμίτσου, υπάλληλος της νομαρχίας του Κουμαμότο που επλήγη από τους δύο σεισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα πανεπιστήμιο της περιοχής ανακοίνωσε τον θάνατο δύο φοιτητών του.

Τουλάχιστον 69.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους στην νομαρχία αυτή, όπως μεταδίδουν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όλα τα δημόσια σχολεία στην πρωτεύουσα της νομαρχίας χρησιμοποιούνται για την προσωρινή στέγαση των σεισμόπληκτων της περιοχής, μετέδωσε το εθνικό δίκτυο NHK, ενώ οι αρχές απέστειλαν σήμερα φορτίο με τρόφιμα για 66.000 ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ιαπωνικές αρχές σκοπεύουν εξάλλου να αποστείλουν στην νομαρχία Κουμαμότο συνολικά 20.000 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας της Ιαπωνίας, όπως αποκαλούνται οι ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις βάσει του Συντάγματος του 1947, το οποίο περιορίζει τον ρόλο τους στην άμυνα της χώρας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης