Μικρές ομάδες διαδηλωτών κατάφεραν σήμερα να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και επιχείρησαν να πλησιάσουν στις κατοικίες των πολιτικών ηγετών της Ινδίας, στο Νέο Δελχί, καθώς συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι κινητοποιήσεις με αφορμή το βιασμό και τα βασανιστήρια που υπέστη από τον απαγωγέα της μια 5χρονη.

Σύμφωνα με την αστυνομία το παιδί απήχθη στις 15 Απριλίου και βιάστηκε από έναν γείτονα κοντά στο σπίτι της οικογένειάς του, στα βόρεια της πρωτεύουσας. Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να διαφύγει αλλά εντοπίστηκε και συνελήφθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κορίτσι υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και αναρρώνει αργά, δήλωσε ένας γιατρός στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται η μικρή.

Η υπόθεση αυτή ήρθε στο φως της δημοσιότητας λίγους μόλις μήνες μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή το θάνατο μιας 23χρονης φοιτήτριας μετά τον ομαδικό βιασμό της σε ένα λεωφορείο, στις 16 Δεκεμβρίου.

Αστυνομικοί συνέλαβαν σήμερα αλλά στη συνέχεια άφησαν ελεύθερες δεκάδες γυναίκες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα και επιχείρησαν να φτάσουν στο σπίτι της Σόνιας Γκάντι, της ηγέτιδας του κυβερνώντος Κόμματος του Κογκρέσου. Την ίδια ώρα, μια άλλη ομάδα προσπάθησε να φτάσει στο σπίτι του πρωθυπουργού της Ινδίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οργή των διαδηλωτών στρέφεται και κατά των αστυνομικών, μετά τις φήμες ότι αξιωματικοί επιχείρησαν να δωροδοκήσουν την οικογένεια της 5χρονης ώστε να μην καταθέσει μήνυση ενώ την Παρασκευή κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει έναν αστυνομικό να χαστουκίζει μια διαδηλώτρια.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης