Η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου την πλειοψηφία κατέχει το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, ενέκρινε τα ξημερώματα της Τρίτης (αργά το βράδυ της Δευτέρας, τοπική ώρα) ένα διαφορετικό νομοσχέδιο χρηματοδότησης εκτάκτου ανάγκης, το οποίο θεωρείται βέβαιο ότι θα απορριφθεί από τη Γερουσία στην οποία πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη έρχεται όλο και πιο κοντά το σενάριο της διακοπής λειτουργίας της κυβέρνησης, καθώς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τον προσωρινό κυβερνητικό προϋπολογισμό διάρκειας έξι εβδομάδων «προσβάλει» τον μεταρρυθμιστικό νόμο για την υγεία του προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, που είναι και το σημείο καμπής στη διαφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια ως επί το πλείστον κομματική ψηφοφορία η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε κατά πλειοψηφία 228 υπέρ έναντι 201 κατά το νομοσχέδιο χρηματοδότησης και το απέστειλε στη συνέχεια στη Γερουσία.

Αν τα δύο σώματα του Κογκρέσου δεν κατορθώσουν τελικώς να συμφωνήσουν εντός των επομένων ωρών σχετικά με τη νομοθεσία για την παροχή χρηματοδότησης στη κυβέρνηση, τότε επέρχεται διακοπή λειτουργίας της, με αποτέλεσμα το κλείσιμο πολλών οργανισμών την 1η Οκτωβρίου, ημέρα έναρξης του νέου φορολογικού έτους.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Πιέσεις Ομπάμα σε Μπένερ για το «Obamacare», Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013, 03:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης