Ο αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τζον Μπένερ, καλώντας τον να μη γυρίσει την πλάτη στο νόμο για την κυβερνητική χρηματοδότηση και να ψηφίσει ώστε να αποφευχθεί η διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης η οποία σε αντίθετη περίπτωση θα γίνει σε λίγες ώρες.

Ο Λευκός Οίκος σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε ότι ο πρόεδρος κάλεσε τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων να σταματήσει την προσπάθεια του κόμματός του που επιχειρεί να συνδέσει τη συνέχιση της χρηματοδότησης της κυβέρνησης με τη μείωση των χρημάτων που απαιτούνται για το νόμο της υγειονομικής περίθαλψης που φέρει την υπογραφή του αμερικανού προέδρου. Αυτό είναι το μεγάλο εμπόδιο που δεν έχει έως τώρα ξεπεραστεί ώστε να επέλθει συμφωνία. Ο Ομπάμα επιμένει όπως ανέφερε και στην ομιλία του το βράδυ της Δευτέρας ότι ο νέος νόμος για την υγεία θα εφαρμοστεί την Τρίτη, παρά τις προσπάθειες των Ρεπουμπλικάνων να τον σταματήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από μήνες άκαρπων συζητήσεων, η χρηματοδότηση των ομοσπονδιακών υπηρεσιών από το πρωί της Τρίτης εξαρτάται από την έκβαση της εν εξελίξει «λογομαχίας» μεταξύ των Δημοκρατικών που ελέγχουν τη Γερουσία και των Ρεπουμπλικάνων που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες το νέο οικονομικό έτος 2014 αρχίζει την 1η Οκτωβρίου και χωρίς την έγκριση μέσω ψηφοφορίας ενός προσωρινού οικονομικού προγράμματος από τα δύο σώματα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αναστείλει τη λειτουργία της, με αποτέλεσμα να στείλει στα σπίτια τους με άδεια άνευ αποδοχών το μη απαραίτητο προσωπικό του δημόσιου τομέα.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, εμφανίζονται αρνητικοί να συμφωνήσουν καθώς υπό την πίεση του «κινήματος του τσαγιού», επιμένουν στις προσπάθειές τους να μειώσουν τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Obamacare», όπως αποκαλείται ο νόμος για την κοινωνική ασφάλιση και την υγεία που επί της ουσίας ισοδυναμεί με κοινωνικοποίηση των ιατρικών παροχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης:
Αμετακίνητος ο Ομπάμα στις απαιτήσεις των Ρεπουμπλικάνων, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013, 01:42

Το «Obamacare» επηρεάζει τον προϋπολογισμό, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013, 00:35

«Δεν θα κλείσει η κυβέρνηση», Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013, 22:33

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης