Παρακολουθήστε τη live εικόνα που μεταδίδει η Milliyet κάνοντας κλικ σε αυτό το link

Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ περίπου 50.000 διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώνονται από το απόγευμα της Τρίτης στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στην Άγκυρα. Η αστυνομία από τις 19.00 το απόγευμα και μετά έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων στην πλατεία Ταξίμ. Αργότερα, οχήματα της αστυνομίας και άλλα που φέρουν αντλίες νερού προχώρησαν απέναντι από την πλατεία απομακρύνοντας εντελώς τους διαδηλωτές από την βόρεια πλευρά της. Ωστόσο, 20 λεπτά πριν τις 22.00, σημειώνονται νέα σοβαρότερα επεισόδια με πολλά σημεία της πλατείας να έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Στις 23.30 η πλατεία είχε «εκκαθαριστεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Πλατεία Ταξίμ – ώρα 23.30)


(Καίγεται η πλατεία Ταξίμ – ώρα 22.04)


(Πλατεία Ταξίμ: Εκτεταμένα επεισόδια – ώρα: 21.42)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ισχυρές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας εισέβαλαν στο πάρκο Γκεζί, ενώ το πρωί είχαν εκκενώσει την πλατεία Ταξίμ. Αμετακίνητος εμφανίστηκε ο Ερντογάν: «Λένε ότι ο Πρωθυπουργός είναι σκληρός. Λοιπόν, τι θα γίνει εδώ; Θα γονατίσουμε μπροστά σε αυτούς; Αν το αποκαλείτε αυτό σκληρότητα, λυπάμαι, αλλά αυτός ο Ταγίπ Ερντογάν δεν πρόκειται να αλλάξει» δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Δείτε live εικόνα από το πάρκο Γκεζί:

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση κατά των διαδηλωτών

Ο νομάρχης της Κωνσταντινούπολης δήλωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι η αστυνομία για την αντιμετώπιση των ταραχών θα συνεχίσει αδιάκοπα τις επιχειρήσεις της κατά των διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ, μέρα και νύχτα, έως ότου απομακρυνθούν οι διαδηλωτές και απηύθυνε έκκληση στον κόσμο να μείνει μακριά για την δική του ασφάλεια.

«Θα συνεχίσουμε τα μέτρα μας αδιάκοπα, είτε είναι μέρα είτε είναι νύχτα, έως ότου απομακρυνθούν περιθωριακά στοιχεία και η πλατεία ανοίξει στον κόσμο», δήλωσε ο νομάρχης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού σε σύντομη τηλεοπτική του ανακοίνωση.

(Πλατεία Ταξίμ: H αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών λίγο πριν τη Δύση του ηλίου)

(Εμπόλεμη ζώνη η πλατεία Ταξίμ)

(Ο πυκνός καπνός από τα χημικά κάλυψε τον ουρανό της πλατείας Ταξίμ λίγο πριν τη Δύση του ηλίου)


(Εικόνα από το CNN – ώρα: 21.04)


(Εικόνα από το CNN – ώρα: 21.01)


(Εικόνα από την πλατεία Ταξίμ στις 21.07)

(Κανόνια νερού και χημικά κατά ατόμων με ειδικές ανάγκες)

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά – Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης